Officieel: Renault Twingo facelift (2019)

Officieel: Renault Twingo facelift (2019)De kleurrijke – en nog steeds achterwielaangedreven – Renault Twingo krijgt een (beperkte) opfriskuur!

De nieuwste generatie Renault Twingo debuteerde in 2014 wat nu het ideale moment maakt om de tweede levensfase in te gaan. Dit doet hij met een opgefriste voor- en achterzijde (oa nieuwe bumpers) en met de gekende C-vormige LED dagrijverlichting (die ook als knipperlicht functioneert!). Links achteraan prijkt er een luchtinlaat voor extra motorkoeling, een feature die voorheen enkel voor de blitse Twingo GT was weggelegd.

Tevens verwelkomen we twee nieuwe kleurtjes met klinkende namen als Jaune Mango en Blanc Quartz, in combinatie met diverse in- en exterieurpakketten, bestickering en vier verschillende wieldesigns zijn er meer dan honderd uitvoeringen mogelijk! De Renault Twingo ligt vanaf heden ook iets dichter (10 mm) bij de grond wat de stabiliteit ten goede moet komen. Op vlak van wendbaarheid floreert de compacte eigenheid van de Twingo (3,61 meter) met een draaicirkel van slecht 4,3 meter!

Renault koos binnenin voor “kwalitatievere materialen en een doordachtere indeling”, te herkennen aan de gewijzigde middenconsole met verstelbare bekerhouder en vernieuwde versnellingspook. Op vlak van infotainment is er keuze tussen twee uitvoeringen, R&Go en Easy Link die beiden Apple CarPlay en Android Auto ondersteunen.

Onderaan de koffer zit nog steeds de aandrijflijn van de Renault Twingo met twee driecilinderbenzinemotoren, een SCe 75 (75 pk) en TCe 95 (95 pk). Standaard uitgerust met een handgeschakelde vijfbak al kan je de topversie ook krijgen met de EDC automaat.

De vernieuwde Twingo maakt binnenkort zijn opwachting in het Renault dealernet, exacte prijzen volgen later maar zullen in de lijn liggen van het huidige aanbod.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...