Officieel: Mazda CX-3 facelift (2018)

Officieel: Mazda CX-3 facelift (2018)De hippe crossover van Mazda, de CX-3, krijgt een subtiele opfrisbeurt.

Je moet al een echte Mazda connaisseur zijn om de verschillen op te merken, anderzijds helpen deze kleine updates uiteraard mee om de CX-3 crossover interessant te houden voor de toekomstige klanten. Zo ook met de CX-3 2018MJ (Model Jaar 2018) die naast comfortabeler ook stiller voor dag moet komen.

In navolging van de Mazda 6 volgt de CX-3 met een nieuwe grille (die grotendeels hetzelfde oogt), Matrix LED lampen, de Soul Red Crystal koetswerkkleur en 18″ lichtmetalen velgen. Binnenin is de centrale armleuning nieuw net zoals de elektronische parkeerrem (inclusief Auto Hold functie) en slimme cruise control met File Assist functie. Achterin beschikken de passagiers ook over een nieuwe armsteun met bekerhouders, altijd handig meegenomen!

Het grootste nieuws hier is de 1.5-liter SkyActiv-D dieselmotor die voortaan voldoet aan de strenge EURO 6d-Temp emissienorm. De krachtbron heeft een verlaagde verbrandingstemperatuur, onder meer bereikt door een grotere motorinhoud van de viercilinder en stoot daarom minder NOx uit. Ook de SkyActiv-G benzinemotoren zijn schoner.

De aangepaste Mazda CX-3 staat deze zomer bij je favoriete verdeelpunt.

Lees hier onze rijtest met de Mazda CX-3 crossover!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...