Officieel: Ssangyong Korando (2019)

Officieel: Ssangyong Korando SUV (2019)Een gloednieuwe generatie Ssangyong Korando maakt zijn opwachting op de Autosalon van Genève 2019.

Dankzij de overname van Mahindra kon Ssangyong een doorstart maken in 2010 en de Korando presenteren, nu maakt de Koreaanse autobouwer zich klaar voor een tweede generatie die de lat heel wat hoger legt. Op visueel vlak herkennen we invloeden van grote Rexton en de e-SIV Concept, binnenin siert er zowaar een 9” digitale tellerpartij en een 10” infotainmentsysteem.

Op vlak van materiaalkeuze en afwerking belooft Ssangyong de nodige progressie, qua functionaliteit laten ze alvast weten dat de koffer 551 liter bagage (en een golftas!) slikt. Lederen zetelbekleding, automatische kofferklep en LED-sfeerverlichting zijn optioneel.

Het is nog af te wachten welke motoren hun Belgische intrede zullen maken maar de nieuwe Ssangyong Korando krijgt wereldwijd een 1.6-liter e-XDI diesel en 1.5-liter benzinemotor mee. Tegen 2020 staat er een volledige elektrische Korando op de planning terwijl de geruchten (cfr e-SIV Concept) omtrent een 190 pk sterke plug-in hybride variant met 61,5 kWh batterij steeds luider weerklinken in de wandelgangen.

Lees hier onze rijtest met de eerste generatie Ssangyong Korando!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...