Officieel: Mercedes GLC facelift (2019)

Officieel: Mercedes GLC facelift (2019)Na iets meer dan 3 jaar krijgt de populaire Mercedes GLC een opfrisbeurt!

Gezien de jeugdige carrière van de GLC hoefde Das Haus geen extreme aanpassingen door te voeren, je zal dus goed moeten kijken om de vernieuwde GLC te herkennen. De stoere grille en aangescherpte achterzijde met hoekige uitlaatmonden zijn ongetwijfeld de grootste herkenningspunten.

Standaard krijgt de Mercedes GLC de krachtige LED High Performance lichtblokken mee voor optimale zichtbaarheid al zijn Multibeam exemplaren ook voorhanden. De personalisatiegids verwelkomt de Graphite Grey tint en nieuwe 17” tot 19” lichtmetalen velgen. Tenzij je voor de blitse AMG Line kiest, dan kan je tot 20” jetsers krijgen!

Binnenin doet deze GLC het (nog) beter als zijn voorganger op vlak van materiaalkeuze en afwerkingsgraad met diverse nieuwe mogelijkheden én de brede touchpad met haptische feedback. Het stuurwiel met swipe functietoetsen maakt hier zijn intrede net zoals de Energizing Comfort toepassing met verschillende presets, interessanter is ongetwijfeld het MBUX infotainmentsysteem met slimme (Hey Mercedes) spraakcommando’s en interactieve navigatie. Optioneel verkrijg je een digitaal 12,3” dashboard.

Onder de motorkap van de Mercedes GLC prijken er moderne motoren, op termijn volgen er hier ongetwijfeld nog enkele toevoegingen. De GLC200 4MATIC (197 pk / 280 Nm) en GLC300 4MATIC (258 pk / 370 Nm) doet het beiden met het EQ Boost hybridehulpsysteem (oa 48V boordnet). Dieselen doe je in eerste instantie met de GLC200d 4MATIC (163 pk / 360 Nm), GLC220d (194 pk / 400 Nm) en GLC 300d (245 pk / 500 Nm). Voor wie wil is de GLC200, GLC200d, GLC220d eveneens zonder 4MATIC leverbaar, een 9-traps automaat is dan weer altijd standaard.

Naast een moderner interieur en efficiënte viercilinders krijgt de vernieuwde Mercedes GLC een resem rijhulp- en veiligheidssystemen mee die het leven aan boord zo aangenaam mogelijk moeten maken. Zowel voor de inzittenden als omstaanders en mede-weggebruikers. Denk aan Active Distance Assist DISTRONIC, Active Emergency Stop Assist, Active Lane Keeping Assist, Active Blind Spot Assist, Active Speed Limit Assist, Parking Assist en vele anderen.

Mercedes zal midden 2019 de vernieuwde GLC in de showrooms droppen, prijzen zullen in de lijn van het huidige aanbod liggen. Naast de GLC SUV mag je in de komende maanden ook de nodige AMG derivaten én een nieuwe GLC Coupé verwachten!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...