Officieel: BMW 7-Reeks limousine facelift (2019)

Officieel: BMW 7-Reeks limousine facelift (2019)Dit is de vernieuwde BMW 7-Reeks met nog meer luxe, comfort en een reusachtige grille à la X7 SUV!

De 7-Reeks is BMW’s bijdrage aan het segment van de luxueuze limousines, het perfecte vervoer voor staatshoofden, regeringsleiders en CEO’s. In zijn vernieuwde vorm scoren die hier ongetwijfeld de nodige aandacht, niet dankzij de uitgebreide personalisatiecatalogus (velgen/kleuren/accenten), smallere lichtblokken (voor/achter) en doorlopende LED strip achteraan maar voornamelijk met de grille die 40% groter is als voordien. Overduidelijk geïnspireerd door de nieuwe X7!

Nog beter doen als voordien op vlak van interieur, afwerking en materiaalkeuze leek een onmogelijke opgave, toch probeert de Duitse premiumconstructeur uit München hier en daar nog wat progressie te boeken. Zo krijgen we hoogwaardige leder voor ondermeer de afwerking van het stuurwiel. BMW installeert de nieuwe versie van het infotainmentsysteem (met Hey BMW functionaliteit), de achterste inzittenden hebben dan weer full-HD touchscreens.

Tegen maart zal de BMW 7-Reeks facelift bij de lokale verdeler staan met drie benzinemotoren, zijnde de M760Li xDrive (585 pk), 750i xDrive (530 pk wat +80 pk is als voordien!) en 745e plug-in hybride (394 pk, 48 g/km CO2, elektrisch rijbereik van +/- 55 km). De M760Li topversie komt – zoals de L in de benaming doet vermoeden – steeds met een lange wielbasis, ook de 750i en 745e zijn optioneel met méér beenruimte achterin te verkrijgen. Op termijn volgen er ook gepaste dieselversies met 265 pk (730d) tot 400 pk (750d).

Dankzij het adaptieve onderstel met elektronisch gestuurde schokdempers, luchtvering en automatische niveauregeling genieten de hoogwaardigheidbekleders achterin van een hoogstaand comfort, de bestuurder (lees: chauffeur?) is dan weer blij met de nodige rijhulpmiddelen. Parkeerstress moet ook verleden tijd zijn dankzij de uitbreiding van de Parking Assistant met Reversing Assistant.

Prijzen volgen later.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...