BMW Intelligent Personal Assistant: hey BMW!

BMW Intelligent Personal Assistant: hey BMW!Na “Hey Siri” en “Hey Mercedes” komt BMW nu ook met een slimme/spraakgestuurde stemassisentie op basis van het “Hey BMW” commando.

Moderne wagens worden steeds krachtiger, efficiënter, zuiniger en milieuvriendelijker, dankzij moderne technologie en connectiviteit zijn ze ook slimmer dan ooit. Het weer, vrije parkeerplaatsen of handige informatie over locaties kan je eenvoudigweg raadplegen in (de betere versie van) het BMW infotainmentsysteem. Nu gaat de Duitse premiumconstructeur nog een stap verder – à la Google en Mercedes – met een spraakgestuurde stemassisentie.

Diverse commando’s zoals “Hey BMW, ik heb koud” (lees: zet de verwarming hoger), “Hey BMW, waar kan ik in de buurt tanken” (lees: navigeer naar een nabijgelegen tankstation) of zelfs “Hey BMW, wat is de betekenis van het leven” (lees: sheer driving pleasure?) kan je gebruiken om te communiceren, het slimme systeem is bovendien zelflerend en zal na verloop van tijd je voorkeuren/gedachtegang/gewoontes beter begrijpen.

Voor diegene die hun Bimmer een koosnaam(pje) geven is er ook goed nieuws, je kan het systeem zelf een bijnaam geven én ook zo aanspreken. Daarnaast kan je ook uitleg vragen omtrent rijhulpsystemen/functionaltiteit/foutmeldingen en daarop een logisch vervolg plannen. Dankzij de connectie met je digitale BMW ID profiel neem je alle opgedane kennis mee naar je volgende wagen!

Vanaf maart 2019 zal de BMW Intelligent Personal Assistant uitgerold worden bij nieuwe wagens waarbij het infotainmentsysteem OS draait al is het ook beschikbaar via een update. De nieuwe 3-Reeks krijgt de primeur maar ook de 8-Reeks, X5 SUV en Z4 Roadster profiteren van deze handige technologie. Een Nederlandstalige versie zal vermoedelijk iets later verschijnen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...