Preview: BMW 3-Reeks Berline (2018)

Preview: BMW 3-Reeks Berline G02 (2018)BMW is (zo goed als) klaar met de ontwikkeling van de aankomende 3-Reeks Berline en geeft alvast enkele details vrij.

Begin oktober, op het Autosalon van Parijs, zal BMW (vermoedelijk) de nieuwe 3-Reeks Berline (die als 3 Series Sedan door het leven gaat in andere regio’s) presenteren aan het grote publiek. Dat is een zaak van de Dienst Marketing en Communicatie, intussen zit het werk van het designteam en de (test)ingenieurs er al op. De blauw/witte premiumconstucteur uit München eert hun werk alvast met enkele officiële – doch gecamoufleerde – foto’s vrij te geven!

Die bevestigen hetgeen we konden zien op de eerdere spyshots, de zevende generatie BMW 3-Reeks volgt designmatig (logischerwijs) de nieuwe vormgeving van ondermeer de 5-Reeks en 7-Reeks. Onderhuids voorziet BMW een zuiniger (-5%) en lichter (-55 kg) geheel dat tegelijk stijver zal zijn dan de huidige 3-Reeks, iets wat de rijdynamiek ten goede moet komen. Daarvoor rekenen de Duitsers voornamelijk op een perfecte 50:50 gewichtsverdeling én een vernieuwde viercilinder benzinemotor die de krachtigste in zijn soort zal zijn.

Op de befaamde Nürburgring werd de toekomstige 3-Reeks Berline meermaals (bijzonder) grondig getest met diverse configuraties qua ophanging, banden/velgen en rijhulpmiddelen. BMW wil met deze Drie overduidelijk terug naar haar glorietijden waarbij het rijplezier primeerde zonder het comfort te verloochen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...