Spyshots: BMW 3-Reeks Berline (2019)

Spyshots: BMW 3-Reeks Berline (2019)De nieuwe BMW 3-Reeks wordt één van dé nieuwigheden in 2019.

Halverwege 2015 werd de 3-Reeks nog even opgefrist met ondermeer een 330e Plug-in Hybrid, intussen werkt BMW aan een volledig nieuwe generatie (codenaam: G20) die in 2019 het levenslicht moet zien. Daarbij moeten we op designvlak geen wereldschokkende dingen verwachten, vermoedelijk zal het een moderne versie van het huidige lijnenspel met daarbovenop invloeden van de nieuwe 5-Reeks en 7-Reeks zijn. Geheel volgens de traditie is de Dreier altijd net een tikketje sportiever en agieler dan zijn grote broers.

Binnenin verwachten we de nodige progressie inzake materiaalkeuze, afwerking en gadgets om de vernieuwde concurrentie uit Stuttgart en Ingolstadt te kunnen bijhouden. Denk aan LED sfeerverlichting in 192 verschillende kleuren, Gesture Controls, het slimme infotainmentsysteem met tegels, een digitaal dashboard, enzovoort… Dankzij een grotere wielbasis groeit de binnenruimte ook mee wat alle inzittenden (en bagage) ten goede komt.

Voor de 3-Reeks is rijdynamiek uiteraard van groot belang, in tegenstelling tot de volgende generatie 1-Reeks blijft de achterwielaandrijving hier op post. Dit dankzij het gebruik van het CLAR platform dat ze in München ook gebruiken voor ondermeer de Vijf en Zeven. Gezien de keuze voor lichtgewicht materialen moet dat eveneens invloed hebben op het rijgedrag al zou 3-Reeks hier – net zoals bij de 5-Reeks – comfortabeler dan ooit voor de dag komen.

Inzake motoren gaat het hier om bekende viercilinders met diverse vermogens, optioneel met xDrive vierwielaandrijving. Een driecilinder in het vooronder lijkt nog net een brug te ver maar zeg nooit nooit! Een nieuwe M3 volgt logischerwijs na verloop van tijd, volgens insiders voorzien van een 490 pk zes-in-lijn én zowel te verkrijgen als Berline, Break en (M4) Coupé. Iets minder explosief zullen de M340d en M430i M Performance uitvoeringen zijn.

Na de BMW 3-Reeks Berline (G20) volgt er logischerwijs een 3-Reeks Touring (G21), 4-Reeks Coupé (G22) en 4-Reeks Gran Coupé (G23).

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...