Officieel: BMW X3 xDrive30e plug-in hybride (2019)

Officieel: BMW X3 xDrive30e plug-in hybride (2019)Ook van de X3 SUV komt BMW met een zuinige plug-in hybride versie!

In navolging van de 7-Reeks, X5, 5-Reeks Berline, 3-Reeks Berline en 2-Reeks Active Tourer (de BMW i’s buiten beschouwing gelaten) komt de blauw/witte autoconstructeur uit München met nog een plug-in hybride versie, deze keer op basis van de nieuwe X3. Zowel om zo het milieu te redden als om bijzonder lage verbruik- en CO2 cijfers op te tekenen, gezien de hedendaagse fiscaliteit geen onlogische zet van BMW.

De BMW X3 xDrive30e heeft op de blauwe eDrive logo’s en de extra laadklep linksvoor geen visuele verschillen, onderhuids leveren de 2.0-liter viercilinder benzine- en elektromotor gezamenlijk 252 pk met een tijdelijk piekvermogen van 41 pk. Dankzij de slimme lithium-ionbatterij (die mooi onder de achterbank ingewerkt zit) moet de X3 xDrive30e een elektrisch rijbereik van 50 km en CO2 uitstoot van ongeveer 50 g/km halen, later dit jaar hoopt BMW deze veelbelovende cijfers te kunnen bevestigen. Een efficiënte 8-traps automaat en slimme vierwielaandrijving zullen sowieso deel uitmaken van de X3 xDrive30e plug-in hybride.

Op praktisch vlak hoef je ook geen (al te grote) opofferingen te doen door te kiezen voor deze X3 xDrive30e, nog steeds geniet van een ruim interieur, hoge zitpositie en bruikbaar koffervolume van 450 liter bagage.

De nieuwe BMW X3 xDrive30e zal pas tegen eind 2019 zijn opwachting maken.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...