Officieel: BMW 7-Reeks 745e plug-in hybride (2019)

Officieel: BMW 7-Reeks 745e plug-in hybride (2019)De vernieuwde BMW 745e plug-in hybride doet beroep op een krachtigere batterij en nieuwe zes-in-lijn benzinemotor, goed voor slechts 48 g/km CO2!

Bij de onthulling van de vernieuwde 7-Reeks (die je direct herkent aan de reusachtige grille vooraan) was de komst van de 745e plug-in hybride reeds aangekondigd, zoals verwacht deelt deze zijn aandrijflijn met de nieuwe X5 xDrive45e! Naast een reguliere 745e uitvoering mét achterwielaandrijving is er ook een verlengde 745Le variant voorhanden die optioneel met xDrive vierwielaandrijving de fabriek verlaat. Links vooraan zit steeds een extra laadklep en op de C-stijl een eDrive logo, de veelbelovende iPerformance noemer laat de Duitse premiumconstructeur uit München nu varen.

Onder de langgerekte motorkap ligt de nieuwe 3.0-liter zes-in-lijn benzinemotor die de hulp krijgt van een krachtige elektromotor en lithium-ion batterij van 12 kWh, goed voor een gecombineerd vermogen van 394 pk en 600 Nm (!). Daarmee zit je dankzij de snelle 8-traps automaat en launch control (het is en blijft een BMW ) in 5,1 seconden aan 100 km/u en ligt de topsnelheid op 250 km/u. Dit bij een normverbruik (op papier) van 2,1 liter benzine per 100 km en een CO2 uitstoot van 48 g/km (745e) en 50 g/km (725Le). Zuiver elektrisch geraak je (op papier) tot 58 km ver met deze luxueuze plug-in hybride.

Met enkel een kleinere benzinetank (42 liter) en kofferruimte (420 liter) offer je maar weinig op door te kiezen voor deze milieuvriendelijke BMW 7-Reeks luxelimousine. In het navigatiesysteem zitten overigens alle gekende laadpalen met handige informatie zoals nabijgelegen restaurants, hotels of culturele bezienswaardigheden. Aan comfort, gadgets, technologie, rijhulp en veiligheid nog steeds geen gebrek net zoals aan eindeloze personalisatiemogelijkheden (op basis van de Pure Excellence en M Sports uitvoeringen).

De BMW 745e beleeft zijn wereldpremière op het Autosalon van Genève begin maart al kan je hem nu alreeds bestellen met de meer uitgebreide basisuitrusting. Tegen de lente worden de eerste exemplaren afgeleverd. Voor de Belgische markt hanteert BMW de volgende vanafprijzen: 745e (vanaf 103.750 euro), 745Le (vanaf 110.300 euro) en 745Le xDrive (vanaf 113.900 euro).

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...