Officieel: Lexus RC F facelift (2019)

Officieel: Lexus RC F facelift (2019)In navolging van de reguliere RC opfrisbeurt voorziet Lexus de potente RC F van een facelift.

Heugelijk nieuws vanuit Detroit, na de facelift voor de Lexus RC hybridecoupé volgt er nu een soortgelijke update voor de RC F topversie. Op visueel vlak doet die het nu met een licht gewijzigde voorzijde met smallere grille en geïntegreerde LED dagrijverlichting.

Onder de motorklap van de vernieuwde Lexus RC F ligt er nog steeds een atmosferische (!) 5.0-liter V8 die nu 5 pk en 8 Nm sterker is dan voordien, goed voor 472 pk en 535 Nm. De kracht vloeit via een 8-traps automaat richting de achterwielen, in optimale omstandigheden goed voor een nul-naar-honderd sprint in 4,2 seconden! Met voldoende (speel)ruimte moet je een topsnelheid van 270 km/u kunnen halen.

Lexus spreekt eveneens van een doordacht dieet zonder te specificeren hoeveel kg’s er verdwenen zijn, wel voorzag bandenboer Michelin de RC F van aangepaste Pilot Sport 4S rubber voor een maximale grip.

De RC F moet tegen de tweede helft van het jaar bij de lokale Lexus verdeler staan aan ongeveer eenzelfde prijs als vandaag (90.000 euro), voor wie écht wil is er een straffere Track Edition uitvoering voorhanden.

Lees hier onze rijtest met de vorige generatie Lexus RC F!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...