Officieel: Mazda MX-5 30th Anniversary Edition (2019)

Officieel: Mazda MX-5 30th Anniversary Edition (2019)Exact 30 jaar geleden presenteerde Mazda de speelse MX-5 op het Autosalon van Chicago, niet toevallig ook de locatie waar de blitse 30th Anniversary Edition het levenslicht ziet.

Met meer dan één miljoen verkochte exemplaren en vier generaties op dertig jaar tijd mag de Mazda MX-5 aanzien worden als de meest verkochte sportwagen wereldwijd. Een feit dat de Japanse autobouwer wil benadrukken met een tot 3.000 stuks gelimiteerde 30th Anniversary Edition uitvoering. Slechts 124 daarvan komen – in softtop uitvoering – naar België, andere markten voorzien ook de RF hardtop. De focus ligt hier op oranje accenten, een verwijzing de zonsopgang (lees: Japan!).

Elke MX-5 30th Anniversary Edition krijgt een verjaardagsbadge mee om de exclusiviteit te benadrukken naast de flashy Racing Orange koetswerkkleur, Bose audiosysteem, oranje remschijven, exclusieve Rays velgen, Mazda Connect (met Apple CarPlay en Android Auto integratie) en Recaro sportzetels met leder, alcantara en contrasterende stiknaden. De handgeschakelde versie krijgt ook nog Bilstein schokdempers mee.

Met een vanafprijs van 31.990 euro blijft ook de Mazda MX-5 30th Anniversary Edition een betaalbaar geheel voor véél rijplezier, de eerste leveringen zijn voorzien voor na de zomer.

Lees hier onze rijtest met de Mazda MX-5 1.5!
Lees hier onze rijtest met de Mazda MX-5 2.0 Sport!
Lees hier onze rijtest met de Mazda MX-5 160 Edition!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...