Officieel: Kia Niro facelift (2019)

Officieel: Kia Niro facelift (2019)De Kia Niro Hybrid en Niro Plug-in Hybrid profiteren van een opgefriste vormgeving, schakelflippers en nieuwe rijhulpmiddelen.

Met de nakende lancering van de zuiver elektrische e-Niro in Europa schenkt Kia de gelijknamige Niro Hybrid en Niro Plug-in Hybrid een beperkte opfrisbeurt. Op het Autosalon van Genève 2019 beleven ze hun wereldpremière, net na de zomer komen ze onze richting uit .. tezamen met de e-Niro!

Kia geeft beide Niro’s nu nieuwe bumpers, brede(re) Tiger Nose grille, andere koplampen, nieuwe achterlichten en een zilverkleurige skid plate achteraan. Binnenin gaan de Koreanen prat op een betere afwerking/materiaalkeuze, optioneel kan je een groter scherm krijgen als tellerpartij/infotainmentsysteem (respectievelijk 10,25” en 7” ipv 8” en 4,2”). Voor het eerst (optioneel) leverbaar zijn schakelflippers achter het stuurwiel én een elektronische parkeerrem.

Met de toevoeging van allerhande rijhulpmiddelen moet het aangenamer vertoeven zijn in de Kia Niro. Zo komt het Smart Cruise Control systeem voortaan met een Stop & Go functie en Lane Following Assist waardoor de milieuvriendelijke crossover semi-autonoom kan rijden op de snelweg.

Motorisch noteren we geen wijzigingen, zo zorgt de verfijnde benzine- en elektromotor nog steeds voor respectievelijk 146 pk / 264 Nm (Niro Hybrid) en 164 pk / 307 Nm (Niro Plug-in Hybrid) in combinatie met een beperkt verbruik en CO2 uitstoot.

Sinds de introductie in 2016 heeft Kia meer dan 270.000 exemplaren van de Niro verkocht waarvan meer dan 30% in Europa, met deze update willen ze dat succes graag verderzetten!

Officieel: Kia Niro facelift (2019)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...