VAB Gezinswagen van het jaar 2024: Dacia Jogger, BAIC X55 en BYD DolphinNa het nodige wikken en wegen heeft VAB voor de Dacia Jogger, BAIC X55 en BYD Dolphin gekozen als winnaar van de Gezinswagen van het Jaar 2024 verkiezing.

Leuk die Car of the Year verkiezing … al kijken we in België misschien sneller naar het VAB Gezinswagen van het Jaar equivalent. Hierbij zoekt een omvangrijke jury van professionals, journalisten én gezinnen naar hun favoriete vervoersmiddel. Dit jaar waren er maar liefst 33 modellen afgevaardigd. Automerken konden maar één model insturen waardoor we hier en daar wel belangrijke afwezigen kunnen noteren.

Net zoals in de voorbije jaren hanteert de VAB mobiliteitsorganisatie drie categorieën:

Categorie tot 25.000 euro winnaar: Dacia Jogger (ECO-G LPG)

Met maximaal zeven zitplaatsen (of een zee aan bagageruimte) en een scherpe prijs is de Dacia Jogger misschien wel het perfecte antwoord voor deze familiale doelgroep. De 1.0 ECO-G aandrijflijn (op LPG) voegt daar nog een uitstekende kilometerkostprijs aan toe. De Skoda Fabia en Renault Clio vervoegden deze doordachte Roemeen op het podium

Categorie tot 38.000 euro winnaar: BIAC X55 (LPG)

De BIAC X55 mag dan nog behoorlijk onbekend zijn, de jury bekroonde hem wel tot winnaar in de (relatief duurdere) categorie. Dit dankzij de zuinige LPG aandrijflijn, aangenaam weggedrag, knappe loops, riante uitrusting en knappe garantie. En neen, je hoeft de X55 niet persé in het fluogeel te bestellen. De Skoda Karoq en Peugeot 408 moeten zich tevreden stellen met de ereplaatsen

Categorie elektrisch winnaar: BYD Dolphin (EV)

De BYD Dolphin is gloednieuw maar kroont zich toch al tot VAB Gezinswagen van het Jaar 2024 winnaar in de belangrijke EV categorie! Niet geheel onterecht gezien het aantrekkelijke totaalpakket van rijbereik, binnenruimte, prijs en uitrusting. De MG4 en Smart #1 kregen respectievelijk de zilveren en bronzen medaille opgespeld.

Voor meer informatie verwijzen we graag door naar vab.be!