Decathlon winkels krijgen krachtige Fastned snelladers (2024)Fastned gaat krachtige snellaadstations installeren bij de Belgische winkels van Decathlon!

Het aanbod van snelle en vooral krachtige laadstations groeit als een kool. Na tientallen Fastned laadstations langs belangrijke snelwegen zullen de typerende gele snelladers binnenkort ook opduiken op de parkings van Decatlon winkels in België. Dat is het gevolg van een Belgische samenwerking tussen de Franse sportwinkelketen en het Nederlandse snellaadbedrijf. Leve Europa!

De primeur is voor de Decathlon winkel van Kortrijk met in zijn zog een laadstation in Waver. Deze snelladers zullen 24/7 toegankelijk zijn, ook voor niet-klanten van Decathlon. Fastned en Decathlon hebben de intentie om de samenwerking op termijn uit te breiden naar andere Belgische winkellocaties.

Afhankelijk van de beschikbare ruimte wil Fastned laadstations bouwen met 6 à 10 laadpunten en met een maximaal vermogen van 150 of 400 kW (DC). Aan de krachtigste variant verkrijgen moderne EV’s tot 100 km rijbereik in slechts een handvol minuten. Toch in optimale omstandigheden zoals optimale batterijtemperatuur en voldoende beschikbaar vermogen.

Fastned is ondertussen gestart met de aanvragen voor de benodigde vergunningen en netaansluitingen. Het hoopt de site in Kortrijk nog voor het eind van 2024 operationeel te krijgen. Waver moet in de loop van 2025 volgen.

In België zijn er momenteel 38 Decathlon winkels en net iets minder Fastned laadstations terug te vinden.