Fastned opent nieuw snellaadstation op de E40 in Walshoutem Landen HPC EV (2024)Goed nieuws voor elektrische wagens en het vermijden van de befaamde range anxiety! Fastned opent namelijk een nieuw én krachtig snellaadstation op de E40 in Walshoutem nabij Landen.

Het aanbod aan krachtige snelladers groeit (ongeveer) elke dag waardoor elektrische wagens op bijna alle grote Vlaamse verkeersassen terecht kunnen voor een shotje energie. Dankzij Fastned lukt dat vanaf nu ook op de E40 in Walshoutem nabij de afrit Landen. Ideaal voor de populaire vakantietrip naar Wallonië, zoals pakweg de Signal de Botrange!

Het nieuwe Fastned snellaadstation in Walshoutem is voorzien van 8 laadplaatsen onder de typerende gele en hoekige dakconstructie (bedekt met zonnepanelen). In primeur zijn er hier krachtige laadpunten geïnstalleerd met een maximale capaciteit van 400 kW (DC). Vandaag de dag zijn er nog niet veel EV’s die dergelijke vermogens slikken maar deze setup is alvast future proof. In optimale omstandigheden verkrijgen moderne elektrische wagens bijna 100 km rijbereik in een handvol minuten!

Dankzij het drive through ontwerp (ipv klassieke laadpalen aan de zijkant) zijn deze Fastned laadpunten ook gemakkelijk te gebruiken voor wagens met aanhangers en (compacte) vrachtwagens. De geleverde elektriciteit is bovendien afkomstig van groene stroom uit wind- en zonne-energie.

Fastned opende in oktober 2020 hun allereerste Belgische snellaadstation aan de luchthaven van Oostende. Het doel is tegen 2030 uit te groeien tot 1.000 locaties in Europa. In België tellen we er momenteel een twintigtal, spoedig komen er nog een aantal bij.