Pagnotta is eerste Belgische autodealer van Chery Jaecoo Omoda (2024)Limburg pakt de primeur want het familiebedrijf Pagnotta is het allereerste Belgische verkooppunt voor de Chinese Chery merken.

Het Limburgse Pagnotta is al meer dan een halve eeuw gekend voor de Italiaanse automerken. Binnenkort komen daar de Chinese Chery merken bij, zijnde Omodo en Jaecoo. Daarmee is Pagnotta de eerste Belgische Chery dealer! Op termijn plant Chery nog meer samenwerkingen in alle Belgische provincies, om zo een sterke lokale verankering (30 verkooppunten!) uit te bouwen.

Chery mag dan nog relatief onbekend klinken, het is een Chinese automobielgigant met talrijke merken. In Duitsland hebben ze alvast een ontwikkelingscentrum opgetrokken en nu mikken ze op de Europese markt. Chery koos voor voor een distributiekanaal waarbij “de klant centraal staat”. Dit in tegenstelling tot andere merken die de laatste jaren meer en meer afstand (digitaal) nemen van hun eindklant.

Het lanceringsoffensief omvat de Jaecoo J7, een compacte SUV (met stoere Amerikaanse looks?) met vierwielaandrijving. Zowaar voorzien van een benzinemotor of plug-in hybride aandrijflijn. Een grotere (en luxueuzere) J8 werd ook al toegezegd voor de Europese markt. Naast de Jaecoo’s kan je bij Pagnotta ook terecht voor de Omoda 5 met hier keuze tussen een 1.6-liter benzine (200 pk) of EV variant (150 pk).

Een troef van zowel Omoda en en Jaecoo is de aantrekkelijke garantie van 7 jaar of 150.000 kilometer en 8 jaar op de EV batterij. Chery streeft naar een efficiënte logistiek en beperkt het aantal opties, al zijn er voldoende mogelijkheden om wagens te personaliseren via koetswerkkleuren en een luxe of comfort uitvoering.

Of Exlantix, het hogere (luxe)merk van Chery, eveneens bij Pagnotta verkrijgbaar zal zijn is momenteel nog niet duidelijk.