Officieel: Skoda Karoq SUV facelift (2021)Vier jaar na zijn lancering krijgt de populaire Skoda Karoq SUV een facelift met naast frisse looks ook méér technologie, connectiviteit en veiligheid.

Skoda wist sinds 2017 meer dan een half miljoen exemplaren van de compacte SUV te verkopen. Goed voor een toppositie binnen het Tsjechische bedrijf! Een facelift biedt de Karoq een frisser design met geoptimaliseerde aerodynamica en hedendaagse rijhulp, veiligheid en infotainment.

Op visueel vlak sluit de Karoq opnieuw mooi aan bij de vernieuwde Kodiaq en nieuwe Octavia met een bredere grille en smalle LED koplampen. Optioneel zijn er zelfs intelligente Matrix LED exemplaren voorhanden! Achteraan veranderen de lichtblokken ook ietwat net zoals de spoiler. Naast nieuwe velgen (17” à 19”) verwelkomen we ook de Phoenix Orange en Graphite Grey lakkleuren.

Dankzij deze facelift wordt de Skoda Karoq een pak moderner dan voordien dankzij een digitaal dashboard (8” of 10,25”), hightech infotainment (6,5” tot 9,2”) en extra rijhulp (Travel Assist, Park Assist, Side Assist, …). Tevens is er een ecologische zetelbekleding beschikbaar op basis van gerecycleerde PET flessen en vegan leer. Achterin past er nog steeds 521 à 1.630 liter bagage. Tenzij je VarioFlex zetels verwijderd, dan is er plaats voor 1.810 liter.

Klassiek motorengamma

Desondanks diverse technische aanpassingen blijft het motorengamma zeer herkenbaar. Benzinerijders hebben de keuze tussen een 1.0 TSI (110 pk), 1.5 TSI (150 pk) of 2.0 TSI (190 pk), met een turbodiesel wordt het een 2.0 TDI (116 pk of 150 pk). Een handbak en voorwielaandrijving is standaard, de duurdere uitgeruste exemplaren kan je ook met vierwielaandrijving en/of automatische versnellingsbak krijgen. Van een geëlektrificeerde aandrijflijn (mild hybride, hybride of plug-in hybride) is er geen spoor te bespeuren.

Skoda zal de vernieuwde Karoq in de Active, Ambition en Style uitrustingsniveau’s aanbieden met daarboven een blitse Sportline variant. Dit vanaf volgend jaar (2022) aan een nog ongedefinieerde Belgische vanafprijs.