Officieel: Kia EV5 Concept EV SUV (2023)De onthulling van de imposante EV9 SUV ligt nog maar net achter ons en Kia toont al de EV5 Concept. Een voorbode voor een zuiver elektrische Sportage?

Op het Chinese Kia EV Day evenement heeft de Koreaanse autobouwer de EV5 Concept voorgesteld. Dat is best knap want recentelijk ging ook het doek van de EV9 SUV. Die laatste is intussen productierijk en komt met maximaal zeven zitplaatsen en haalt 541 km rijbereik.

Zoals de naamgeving doet vermoeden nestelt de EV5 Concept zich numeriek (dus qua formaat) onder de populaire EV6. Een compacte SUV dus, pakweg formaat Sportage. Momenteel spreekt Kia enkel nog omtrent Chinese plannen voor deze EV5 Concept maar dat moeten we vermoedelijk met een grote korrel zout nemen. Zeker gezien de immense SUV hype die in Europa welig tiert! Toch hoef je nog niet direct naar de lokale Kia verdeler voor een bestelbon te tekenen. Tegen 2025 heb je véél meer kans.

Designmatig sluit de Kia EV5 Concept SUV mooi aan bij de andere Kia EV modellen. Binnenin oogt het momenteel zéér chill, lounge en futuristisch. Daar moeten de ingenieurs/designers duidelijk nog wat tijd en energie insteken. De kans is redelijk onbestaande dat de achterwaarts scharnierende achterdeuren (suicide doors) het productiemodel zullen halen. Het geïntegreerde zonnepaneel maakt meer kans.

Technische details werden niet vrijgegeven. We gaan er wel vanuit dat de toekomstige Kia EV5 SUV op het ingenieuze E-GMP platform zal staan. Dat is zéér goed nieuws voor de binnenruimte, de aanwezige technologie en de (supersnelle) laadsnelheden. Qua cijfermateriaal mag je rekenen op minstens 200 pk en 400+ km rijbereik in de praktijk.

Laat die Kia EV5 oftewel zuiver elektrische Sportage maar komen!