GroenLicht Awards 2010: de resultaten

GroenLicht Awards
Zo, de stemmen zijn geteld, tijd om te overlopen welke modellen jullie kozen als beste in hun klasse in 2010!

Wat is voor u de beste supercar van 2010?

Bugatti Veyron Super Sport

Overtuigend winnaar met 24% van de stemmen is dit jaar de Bugatti Veyron Super Sport, er valt dan ook niet naast zijn 1.200 paarden te kijken. De revival van de Lancia Stratos werd door jullie ook zeer gesmaakt, met 11% van de stemmen staat deze op een eervolle tweede plaats. De Porsche 911 GT2 RS sluit het rijtje af.

Wat is voor u de luxe sedan van 2010?

Audi A7 Sportback Parijs 27

Winnaar met 34% van de stemmen is dit jaar de Audi A7 Sportback, opvallend want het model moest het opnemen tegen de gefacelifte Mercedes CLS, die goed was voor 24% van de stemmen. De Audi A8 staat op een eervolle derde plaats.

Wat is voor u de beste sedan van 2010?

Volvo S60 D3

Overtuigend winnaar dit jaar is de Volvo S60 met 41% van de stemmen, de in Gent gebouwde sedan blijkt dus in de smaak te vallen bij het grote publiek. De wagen wordt gevolgd door de nieuwe Passat (19%) en de nieuwe Lexus IS (16%).

Wat is voor u de krachtpatser van 2010?

Audi RS5

Krachtpatser is een beetje een holle term, maar er werd hier gepolst naar gepeperde versies van productiemodellen. De Audi RS5 won met 33% van de stemmen nipt van de Maserati GranTurismo MC Sport Line die 32% van de stemmen behaalde. Op de derde plek vinden we de Mercedes CLS 63 AMG.

Wat is voor u de beste break van 2010?

The new BMW 5 Series Touring (03/2010)

Weinig twijfel in dit segment dit jaar, de nieuwe BMW 5-Reeks Touring kaapt namelijk 55% van de stemmen weg. De Volvo V60 doet het met 20% van de stemmen minder goed dan de sedanversie, maar misschien moeten we jullie nog overtuigen met een rijtest van het model. De Volkswagen Passat Variant kreeg op de derde plaats amper 6% van de stemmen toebedeeld.

Wat is voor u de beste conceptcar van 2010?

Porsche 918 Spyder

De drukste categorie dit jaar was die van de conceptwagens. Vermoedelijk een goed teken, want dat wil zeggen dat er veel nieuwe modellen op komst zijn. Met 22% van de stemmen haalt de Porsche 918 Spyder Concept het terecht van de Audi E-Tron Spyder en de BMW Gran Coupé Concept.

Wat is voor u de beste milieuvriendelijke wagen van 2010?

Rijtest Fiat 500 TwinAir

Geen elektrische of hybride-wagen als winnaar in deze categorie, en dat is toch best opvallend. Jullie kozen voor de Fiat 500 TwinAir (24%), die dankzij een tweecilinder één van de zuinigste benzinewagens op de markt belooft te zijn. De tweepitter wordt gevolgd door de Lexus CT200h (17%) die in maart op de markt komt en de auto van het jaar: de Nissan Leaf (14%).

Wat is voor u de beste premium SUV van 2010?

Nieuwe Porsche Cayenne 2010

De Cayenne blijft duidelijk indruk maken op mensen, want het model haalt het met 31% van de stemmen vrij overtuigend van de Range Rover Evoque en de BMW X5. Benieuwd of de komende Cajun ook zo populair zal worden..

Wat is voor u de beste SUV van 2010?

Rijtest MINI Countryman Cooper D

Laten we de premium SUV’s buiten beschouwing, dan wint de MINI Countryman vrij overtuigend met 24% van de stemmen. Al zullen ze bij MINI niet graag horen dat de Countryman hier niet als premium SUV geklasseerd werd. Langs de andere kant kijkt men een gegeven paard maar beter niet in de bek. De Countryman wordt gevolgd door de budget-SUV van het jaar, de Dacia Duster en een echt werkpaard in de gedaante van de Nissan Patrol.

Wat is voor u de beste stadswagen van 2010?

Audi A1

Audi’s kleinste blijkt dan toch in de smaak te vallen, het in Vorst geproduceerde model kaapt namelijk overtuigend 33% van de stemmen weg. Het model wordt gevolgd door ongetwijfeld de beste cabrio-stadswagen van 2010, de Fiat 500C. Maar belangrijker is het feit dat gefacelifte MINI pas op de derde plaats prijkt, zit er sleet op de formule?

Wat is voor u de beste hatchback van 2010?

Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde QV

Auto van het jaar is hij niet geworden, maar als beste hatchback van 2010 hebben jullie hem wel bestempeld. De Alfa Romeo Giulietta haalt maarliefst 53% van de stemmen binnen en wint dus erg overtuigend in deze categorie. De ereplaatsen gaan verder naar de Citroën DS4 (12%) en de Lexus CT200h (10%).

Wat is voor u de beste hot hatch van 2010?

Audi RS 3 Sportback /Standaufnahme

Volgens 33% van jullie is de Audi RS3 Sportback de beste hot hatch van 2010, het model wordt gevolgd door de Focus RS500 (20%) en de Citroën DS3 Racing (18%).

Wat is voor u de beste luxe coupé/cabrio van 2010?

Ongetwijfeld de terechte winnaar in deze categorie, de Maserati GranCabrio is namelijk adembenemend mooi en dat zien we ook aan zijn stemmenaantal van 42%. De Bentley Continental SuperSports Convertible en nieuwe Bentley Continental GT maken de erelijst af.

Wat is voor u de beste cabrio/coupé van 2010?

Rijtest BMW 320d Cabrio

Tussen de down to earth Coupés en Cabrios gaat de gefacelifte BMW 3-Reeks Cabrio/Coupé met de overwinning aan de haal. Het model kreeg een kleine facelift en blijkt met 46% van de stemmen nog goed mee te kunnen in zijn segment. De Chevrolet Camaro Convertible en de nieuwe Volkswagen Eos vervolledigen de erelijst.

Wat is voor u de beste gezinswagen van 2010?

R-Klasse

De Mercedes R-Klasse wint vrij opvallend in het segment van de gezinswagens. Opvallend, want het model werd al meermaals op sterven na dood verklaard. Mercedes kwam dit jaar toch met een facelift, en dat lijken jullie wonderwel te appreciëren. Het model haalt 22% van de stemmen en laat de Citroën C4 (Grand) Picasso (18%) en de Volkswagen Sharan (15%) achter zich.

Wat is voor de beste tuningcar van 2010?

Brabus SV12 R biTurbo 800 - Mercedes S600

Tuning, het blijft een niche apart, toch viel een overtuigende winnaar uit de bus met 27% van het stemmenaantal. De Brabus SV12 R Biturbo 800, lijkt jullie met zijn 800 pk en beperkte visuele opsmuk de ideale limousine uit tuningland. Opvallend is het feit dat de afschuwelijk lelijke Mansory GranTurismo op de tweede plaats staat met 15% van de stemmen, de MTM Audi TT-RS tekent present voor de derde plek.

Waar kijkt u naar uit in 2011?

Alfa Romeo Giulia 1

Waar jullie volgend jaar naar uitkijken? De komst van de opvolger van de 159! Jammer genoeg is het nog helemaal niet zeker of het model volgend jaar al het levenslicht zal zien, al kunnen we wel hopen op een conceptversie op het autosalon van Frankfurt. De Alfa Romeo “Giulia” haalt 27% van de stemmen binnen, gevolgd door de Lamborghini Aventador/Jota (16%) en de opvolger van de BMW 3-Reeks (13%).

Deel dit bericht:

1 reactie op "GroenLicht Awards 2010: de resultaten"

  1. maxime 16-01-2011 om 22:04

    als ik het goed heb zijn er 7 audi’s geselecteerd, wat goed zeg

Reageer

Reactie aan het plaatsen...