Officieel: Kia Sorento SUV facelift (2023)De vernieuwde Kia Sorento SUV is nog steeds bijzonder ruim maar weet zich nu te onderscheiden met zijn opgefriste looks, moderner interieur én ecologische materialen.

Kia investeert zeer duidelijk in hun EV aanbod met intussen een EV6 en EV9 in de showrooms, binnenkort mogen we daar ook de compacte EV3 en stoere EV5 bijrekenen. En zelfs een EV4! Tegelijk besteden ze ook nog de nodige aandacht aan hun huidige aanbod met klassieke verbrandingsmotoren. Zo profiteert de functionele Kia Sorento SUV van een deugddoende facelift na 3 jaar dienst.

De vernieuwde Sorento SUV maakt een zeer zelfverzekerde indruk dankzij zijn hoekige vormen, imposante grille en verticale lichtblokken (voor+achteraan). In de personalisatiegids verwelkomen we 3 nieuwe velgdesigns (18”, 19” of 20”) en 3 nieuwe kleuren (Volcanic Sand, Interstellar Grey en Cityscape Green). Tevens zijn de Europese Koreanen bijzonder fier op de 3D-look van de spatbordafwerking.

Interieurverschillen zijn niet direct zichtbaar maar op vlak van ecologisch materiaalgebruik (oa gerecycleerd plastic en kunstleer) maakt deze Kia Sorento de nodige progressie. Eveneens qua uitrusting met onder meer slimme relaxzetels en aangedikte rijhulp/veiligheid. En met vijf, zes of zeven zitplaatsen blijft de Sorento een bijzonder veelzijdig ruimtewonder.

Het actuele motorengamma blijft behouden met een 2.2 CRDi diesel (193 pk), Sorento Hybrid (230 pk) en Sorento Plug-in Hybrid (265 pk) motorisatie. De Sorento PHEV heeft naast vierwielaandrijving ook een 13,8 kWh accupack wat moet resulteren in een zuiver elektrisch rijbereik van 50 km. Voor een zuiver elektrische Sorento verwijzen ze bij Kia richting de eerdergenoemde EV9.

Medio 2024 zal de vernieuwde Sorento SUV opduiken bij de lokale Kia verdeler. Belgische prijzen werden nog niet gecommuniceerd, vermoedelijk liggen deze in de lijn met het huidige aanbod (vanaf 53.000 euro).

Lees hier onze rijtest met de huidige Kia Sorento!