Officieel: Kia Niro (2022)Naast een meer spraakmakende vormgeving en moderner/ruimer interieur komt de nieuwe Kia Niro opnieuw louter met geëlektrificeerde motoren.

Op de Seoul Mobility Show heeft Kia – zoals aangekondigd – het doek van tweede generatie Niro crossover getrokken. Midden 2022 moet hij zijn Europese opwachting maken, dit met enkel milieuvriendelijke motoren. Naast een zuiver elektrische e-Niro is er opnieuw keuze tussen een klassieke hybride en plug-in hybride variant.

Specifieke details geeft Kia pas later mee, intussen benadrukken ze de meer uitgesproken vormgeving. Dit volgens de nieuwe Opposites United designfilosofie mét het Joy for Reason credo. Wij zien voornamelijk een gloednieuwe voorzijde met fijne LED dagrijverlichting en de contrasterende C-stijl.

De Koreaanse autobouwer zet sterk in op duurzaamheid en dat zien we binnenin dankzij het doorgedreven gebruik van gerecycleerde materialen. Ondermeer met een dakbekleding van oud behang en stoelen van eucalyptusbladeren!

De strakke interieurlayout is duidelijk geïnspireerd op de EV6 terwijl er binnenin ook méér ruimte moet zijn. Naast moderne infotainment, connectiviteit en veiligheid prijkt er ook een digitaal dashboard achter het stuurwiel. Op (geo)basis van specifieke milieuzones schakelt de nieuwe Kia Niro PHEV automatisch over op elektrokracht dankzij de Greenzone Drive Mode.

Voor een Belgische vanafprijs is het momenteel nog te vroeg.

Lees hier onze rijtest met de huidige Kia e-Niro 64 kWh!