Officieel: Kia Niro Plug-in Hybride (2017)

Officieel: Kia Niro Plug-in Hybride (2017)Na de Optima Plug-in Hybrid komt Kia nu ook met een stekkervariant van de nieuwe Niro crossover!

Vorig jaar lanceerde Kia de Niro Hybrid, een zuinige crossover die zeker niet teleurstelde tijdens onze test! Nu komen de Koreanen met nog meer zuinigheid dankzij de plug-in technologie die eerder al beschikbaar was voor de strakke Optima berline.

De Kia Niro Plug-in Hybrid behoudt de gloednieuwe 1.6-liter viercilinder benzinemotor met 104 pk / 147 Nm. De elektromotor is goed voor 60 pk / 170 Nm en haalt zijn energie uit een slimme 8,9 kWh lithium-ion batterij. Daarmee moet je in staat zijn om de 0-100 km/u sprint te voltooien in 11 seconden, bij 172 km/u bereik je de topsnelheid van deze Niro Plug-in Hybrid. Met een CO2 uitstoot van minder dan 30 g/km overtuig je ongetwijfeld je fleetmanager! Zuiver elektrisch geraak je – in theorie – meer dan 50 kilometer ver.

Dankzij een Eco Driving Assistant System krijg je tips om zo intelligent en zuinig mogelijk om te gaan met je energie, brandstof en rijbereik. Op het aangepaste infotainmentsysteem krijg je ook informatie over de nabijgelegen laadpalen.

De keuze voor een Niro Hybrid of Niro Plug-in Hybrid hoef je niet te maken op de praktische eigenschappen, beiden doen het 335 liter tot maximaal 1.333 liter.

In het najaar staat de Niro Hybrid met stekker bij de lokale Kia concessiehouder, prijzen volgen later!

Lees hier onze rijtest met de Kia Niro Hybrid!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...