Kia Niro EV (e-Niro vanaf heden) haalt elektrisch rijbereik van 449 km!

Kia Niro EV (e-Niro vanaf heden) haalt elektrisch rijbereik van 485 km!Kia doopt de Niro EV tot e-Niro en kan direct uitpakken met een recordwaarde inzake elektrisch rijbereik van 449 km.

Na 200.000 verkochte exemplaren van de Niro (Plug-in Hybrid of Hybrid) – waarvan 65.000 in Europa – maakt Kia zich klaar voor de lancering van een derde telg van de Niro crossover. Die begon zijn leven als Niro EV maar dat wordt nu blijkbaar de e-Niro op het elektrische karakter duidelijk te benadrukken. Op het Autosalon van Parijs (begin oktober) krijgen we deze zuiver elektrische Koreaan voor het eerst te zien, de marktlancering is voorzien voor het Autosalon van Brussel (midden januari).

De Kia e-Niro is te verkrijgen in twee uitvoeringen op basis van de capaciteit van de lithiumpolymeerbatterij. De 64 kWh topversie (204 pk) doet het met een WLTP gehomologeerd rijbereik (dat véél strenger is dan de vorige NEDC meetmethode) van 449 km (een recordwaarde!) die er zelfs 615 km kunnen worden in een stedelijke omgeving. De 39,2 kWh versie (136 pk) moet gemakkelijk 289 km kunnen afleggen met een volle batterij.

De Kia e-Niro geniet van diverse technologieën om de efficiëntie van de batterij te verbeteren en het rijbereik te verhogen, waaronder een regeneratief remsysteem, Coasting Guide Control (CGC) en Predictive Energy Control (PEC). Die stellen de bestuurder in staat om het batterijpack op te laden en het rijbereik te maximaliseren tijdens het rijden, uitbollen of remmen. CGC en PEC zijn gekoppeld aan het navigatiesysteem en houden rekening met de komende bochten en topografische wijzigingen om zo extra energie te recupereren!

Een Belgische prijs is er op dit moment nog niet.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...