Officieel: Mazda6 facelift (2018)

Officieel: Mazda6 facelift (2018)De Mazda6 krijgt opnieuw enkele deugddoende updates mee.

Vorig jaar kreeg de Mazda6 tezamen met de introductie van het G-Vectoring Control systeem nog een subtiele (visuele) facelift mee, nu frissen de Japanners hun vlaggenschip wederom op. Op het Autosalon van Los Angeles stond de vernieuwde vierdeurs Mazda6 te pronken met zijn nieuwe neus, we gaan er vanuit dat de praktische Mazda6 Wagon binnenkort een soortgelijke update zal ondergaan.

Naast de knappe 3D grille met een unieke textuur en chroom omlijsting werden de koplampen (scherp) hertekend en nu voorzien van LED technologie. In de personalisatiecatalogus staan er nu nieuwe 17″ / 19″ lichtmetalen velgen en verwelkomen e de Soul Red Crystal en Machine Gray Metallic koetswerkkleuren.

Binnenin zijn de wijzigingen nog groter met een volledig nieuw dashboard op het bestaande stuurwiel en enkele knoppen na. Opvallend is hier de decoratieve sierstrip over de volledige breedte, bij de hoger uitgeruste modellen is die zelfs verkrijgbaar in exclusief Japans hout. Desgewenst in combinatie met nappaleder en/of alcantara!

Met bredere stoelen en een groter scherm voor het MZD Connect infotainmentsysteem moet het comfort van de Mazda6 eveneens toenemen tezamen met een betere isolatie, grotere head-up display, een 360° camera en slimme adaptieve cruise control.

In Los Angeles werd er enkel gepraat over lokale motoren zoals de nieuwe 2.5-liter turbobenzine, omtrent details van het Europese gamma moeten we nog even geduld uitoefenen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...