Officieel: Peugeot 508 (2018)

Officieel: Peugeot 508 (2018)De gloednieuwe Peugeot 508 evolueert van een grijze vierdeurs berline naar een blitse vijfdeurs coupé!

Met de steeds kleiner wordende interesse inzake berlines heeft Peugeot een moedige keuze genomen en het bestaande 508 recept bijna volledig overboord gegooid. De nieuweling oogt bijzonder strak en mogelijk nog strakker in de blitse GT en GT Line uitvoeringen. De grote grille herkennen we nog van diverse conceptmodellen van Peugeot.

Binnenin krijgt de 508 de allernieuwste versie van de minimalistische i-Cockpit mee met het compacte stuurwiel, 10″ touchscreen en een handig head-up display.

Motorisch is er bij de nieuwe Peugeot 508 keuze uit een zestal varianten. Inzake benzinemotoren kun je kiezen uit een 1.6-liter PureTech met respectievelijk 180 pk of 225 pk. Bij de diesels is er een 1.5-liter BlueHDI en een 2.0-liter BlueHDi voorhanden met vermogens van 130 pk, 160 pk en 180 pk. Met uitzondering van de 130 pk sterke diesel zijn alle motoren gekoppeld aan een soepele 8-traps automaat. Ergens in 2019 volgt er normaliter een plug-in hybride terwijl er ook nog wel ruimte is voor een krachtige topversie!

Inzake rijplezier moet de 508 Berline dé referentie worden in dit segment, wederom een gewaagde uitspraak van Peugeot. Daarvoor rekenen de ambitieuze Fransen op onder meer een dieet van 70 kg, variabele / elektronisch geregeld demping alsook een verder geoptimaliseerde elektrische stuurbekrachtiging.

Na de wereldpremière op het Autosalon van Genève is het nog wachten tot de herfst alvorens de Peugeot 508 in verkoop gaat!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...