Officieel: Peugeot 5008 facelift (2020)

Officieel: Peugeot 5008 crossover facelift (2020)Na de 3008 frist Peugeot ook de 5008 zevenzitter op!

Tot 2016 was de 5008 nog een praktische MPV (lees: zevenzit busje) maar aangezien de Europese consument verzot is op SUV’s werd die vijfduizend-en-acht gepromoveerd/geherpositioneerd tot de grote broer van de 3008 … met nog steeds (optioneel) zeven zitplaatsen. Na meer dan 300.000 verkochte exemplaren mag de 5008 wel eens opgefrist worden vonden ze bij Peugeot, iets dat mooi gelijktijd kan met de 3008 facelift.

Ook hier zien we (vrij prominent) een frisse grille (die afhankelijk van het gekozen uitrustingsniveau nog eens kan verschillen) en strakkere LED lichtblokken (voor+achteraan) mogen uiteraard niet ontbreken. Idem dito voor de Black Pack nieuwkomer en aanvullende personalisatiemogelijkheden.

Binnenin zijn de verschillen iets subtieler, het infotainmentsysteem groeit tot 10” (inclusief moderne functionaliteit) terwijl het digitaal dashboard nu 12,3” meet. Peugeot is bijzonder trots op haar zeven fysieke knoppen die de belangrijkste functies aanspreken. De Driving Mode Selector zit vanaf heden in de standaarduitrusting en laat je als bestuurder zelf kiezen hoe Normal, Sport of Eco je wil rijden.

De vernieuwde 5008 komt met de 1.2-liter PureTech driecilinder benzine (130 pk), 1.6-liter PureTech viercilinder benzine (180 pk), 1.5-liter viercilinder BlueHDI (130 pk) en 2.0-liter viercilinder BlueHDI (180 pk). Het elektrificeerde gamma is momenteel nog onbestaande, al lijkt de kans reëel dat we hier op termijn ook een een 225 pk (HYBRID, voorwielaangedreven) en 300 pk (HYBRID4, vierwielaandrijving) sterke plug-in hybride mogen verwachten.

Naast een frissere vormgeving profiteert de 5008 eveneens van extra rijhulp/veiligheidssystemen zoals Night Vision, Adaptive Cruise Control met Stop & Go functie (enkel in combinatie met de EAT8 automaat), Lane Positioning Assist, botspreventiesysteem en uitgebreide verkeersbordenherkenning.

Net zoals bij de 3008 komt de opgewaardeerde Peugeot 5008 met drie uitrustingsniveaus (Active, Allure en GT) die je vervolgens nogmaals kan opwaarderen in de vorm van een Active Pack, Allure Pack en GT Pack topversie! Tegen eind 2020 verwachten we hem in de showroom.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...