Officieel: BMW X3 M + X4 M (2019)

Officieel: BMW X3 M Competition + X4 M Competition (2019)Wil je graag 480 pk of 510 pk in de functionele BMW X3 of X4? Dat kan met de gloednieuwe X3 M (Competition) en X4 M (Competition) uitvoeringen!

Zoals verwacht – en in navolging van de X5 M, X6 M en X2 M35i – verwelkomt het SUV gamma van BMW nu de X3 M SUV en X4 M SAC, enige verrassing van formaat is de directe lancering van een nog krachtigere X3 M Competition en X4 M Competition uitvoering! Allen rekenen ze op een 3.0-liter zes-in-lijn met respectievelijk 480 pk / 600 Nm en 510 pk / 600 Nm, goed voor een 0-100 sprint in 4,2 seconden of 4, 1 seconden!

Indien de topsnelheid van 250 km/u niet volstaat kan je bijbetalen om dat op te krikken tot maar liefst 280 km/u. Hiervoor rekent BMW op een goede samenwerking tussen ondermeer de de 8-traps M Steptronic automaat met een sportieve(re) afstelling en de slimme M xDrive vierwielaandrijving uit ondermeer de M5 Berline. Dankzij diverse hulpmiddelen (oa aangepaste ophanging, variabele sturing, stabiliteitscontrole, grijpgrage remmen, …) moeten de X3 M en X4 M tot heel wat in staat zijn op het circuit zonder daarbij hun praktische bruikbaarheid (van 1.430 liter tot 1.600 liter laadvolume!) te verliezen in het dagdagelijkse leven.

Visueel zijn de BMW X3 M en X4 M te herkennen aan hun exclusieve 20” velgen met blauwe remzadels, grotere luchthappers in de grille (voor extra motorkoeling), zwarte grille/zijspiegels, vierdelige uitlaat (mét een luidkeelse soundtrack?!), subtiele spoiler en de exclusieve Toronto Red / Donington Grey koetswerkkleuren. Binnenin genieten de X3 M en X4 M van een sportieve make-over met een sportstuur (inclusief handige/instelbare M1 en M2 sneltoetsen), sportzetels, sportieve tellerlay-out, sportschakelpook en diverse sportieve accenten (alcantara, chroom, koolstofvezel, contrasterende stiknaden, …). De M Competition uitvoeringen doen het met 21” velgen, sportuitlaat én ongedefinieerde doch onderscheidende visuele elementen.

Aan deze X3 M zit bovendien een Belgisch tintje want onze landgenoot Pascal Tanghe mocht zich hierop uitleven na de 5-Reeks Touring en de BMW xActivity Concept van weleer!

Na de zomer van 2019 verwachten we de X3 M’s en X4 M’s bij de lokale BMW verdeler, Belgische prijzen volgen snel.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...