Officieel: Toyota Corolla GR Sport (2019)

Officieel: Toyota Corolla GR Sport (2019)In afwachting van een volwaardige hot hatch uitvoering lanceert Toyota alreeds een sportief ogende Corolla GR Sport.

Tussen pot en pint liet Toyota al weten dat we op termijn (lees: 2021 ten vroegste) een volwaardige Corolla GRMN mogen verwachten, gezien de genialiteit van de Yaris GRMN zijn dat hoopgevende/veelbelovende berichten. Op het Autosalon van Genève zal de Japanse autoconstructeur intussen de GR Sport uitvoering presenteren die de nieuwe Corolla net iets aantrekkelijker/sportiever doet lijken.

De GR Sport uitvoering geniet van een aangedikte basisuitrusting met ondermeer LED lichtblokken, mistlampen, sportieve bumpers voor/achteraan, 18” velgen en een exclusieve duotone grijstint. Beeldmateriaal van het interieur ontbreekt maar daar zouden er sportzetels prijken net zoals rode contrasterende stiknaden.

Het motorenaanbod blijft ongewijzigd met de 1.8-liter (122 pk) en 2.0-liter (180 pk) viercilinders die beiden hybride-ondersteuning krijgen van een elektromotor en batterij. Zowel de Corolla hatchback als de Corolla Touring Sports zijn te verkrijgen als GR Sport al moet je daarvoor tot januari 2020 wachten.

Officieel: Toyota Corolla GR Sport (2019)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...