Officieel: Mercedes-AMG S65 Final Edition (2019)

Officieel: Mercedes-AMG S65 Final Edition (2019)Het einde van de 630 pk sterke V12 is nabij. #RIP

In de huidige tijdsgeest is het blijkbaar niet meer redelijk (of technisch mogelijk) voor Mercedes om de kolossale 6.0-liter V12 in leven te houden dus nemen we op afzienbare tijd afscheid van deze potente krachtbron die zich bovenaan de pikorde wist te nestelen van de S-Klasse, G-Klasse, SL Roadster en anderen. Een laatste eerbetoon brengt Das Haus in Genève met een tot 130 stuks gelimiteerde S65 AMG Final Edition.

De Mercedes-AMG S65 Final Edition komt steeds in een Obsidian Black tint met hoogglanzende zwarte accenten en een bronzen finishing touch voor de 20” velgen en grille. Het AMG logo prijkt ook op de C-stijl terwijl je ongeveer alle hightech gadgets van Mercedes krijgt waarmee je in alle luxe en comfort kan genieten van dit S-Klasse vlaggenschip.

Het getekende motorplaatje – dat voor de gelegenheid in het zwart uitgevoerd is – staat garant voor 630 pk en 1.000 Nm (!) waarmee je in 4,1 seconden 100 km/u kan aantikken! Niet slecht voor een limousine van meer dan 2.300 kg.

Naast de S600 en S65 AMG verwachten we dat de V12 modellen allemaal zullen verdwijnen bij Mercedes, qua prestatiepotentieel moeten de moderne V8’s gelukkig niet onderdoen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...