Preview: Skoda Kamiq crossover (2019)

Preview: Skoda Kamiq crossover (2019)Na de Karoq en Kodiaq volgt er met de Kamiq nog een Skoda SUV!

Na de recente onthulling van de Kodiaq RS en veelbelovende Scala komt Skoda nu reeds met een gloednieuw model. Deze B-segment SUV (oftewel crossover) zagen we reeds in conceptvorm met de Vision X, op het Autosalon van Genève volgt in maart het productiemodel dat onder de Kamiq naam zal verder gaan. Mooi in lijn met de Karoq en Kodiaq!

Skoda gaat er prat op dat het design van het Vision X Concept (grotendeels) overgenomen zal worden bij de toekomstige Kamiq, iets dat we graag zien gebeuren. Technisch deelt deze guitige crossover van Skoda uiteraard de nodige technische genen met de Seat Arona en Volkswagen T-Cross, daar krijg je dus al een goed beeld op het motorengamma, gadgets en rijhulpmiddelen.

Skoda heeft overigens in China alreeds een Kamiq SUV maar heeft die – behalve de naamgeving – niets gemeen met zijn Europese evenknie.

Preview: Skoda Kamiq crossover (2019)

Skoda Vision X Concept:

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...