Officieel: Skoda Kodiaq RS SUV (2018)

En daar hebben we hem dan, de 240 pk sterke (en optioneel zevenzits!) Skoda Kodiaq RS SUV!

Na de recordpoging “teaseren voor gevorderden” presenteerde Skoda eindelijk de snelle Kodiaq RS op het Autosalon van Parijs in vol ornaat. Zoals de rest van het RS gamma is de Kodiaq RS gezegend met een stoere/sportieve uitstraling dankzij de strakke (verdonkerde) grille met LED lichtblokken, 20” lichtmetalen velgen, subtiele spoiler, dubbele uitlaat, rode remklauwen, krachtigere remmen én het nieuwe vRS logo rondom. Binnenin kiezen de Tsjechen voor een genereuze hoeveelheid Alcantara, chroom en koolstofvezel(accenten) in combinatie met sportzetels en een sportstuur.

Onder de motorkap van de Kodiaq RS huist een 2.0-liter dieselmotor, een benzine-alternatief lijkt hier niet op komst. De TDI viercilinder levert 240 pk en 500 Nm via een sportieve DSG automaat aan de vier wielen, goed voor een 0-100 sprint in 6,7 seconden en een topsnelheid van 230 km/u! Dankzij de Dynamic Sound Boost moet dat gepaard gaan met een stevige (fake?) soundtrack.

Net voor het jaareinde verwachten we de snelle zevenzitter bij de Belgische Skoda verdeler, mooi op tijd voor het Autosalon van Brussel in januari! Prijzen zijn er op dit moment nog niet.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...