Preview: Skoda Kodiaq RS is alvast zeer snel (2018)

Preview: Skoda Kodiaq RS is alvast zéér snel (2018)De aankomende Skoda Kodiaq RS pakt het Nürburgringrecord van snelste 7-zits SUV!

Niemand minder dan Sabine Schmitz, de bekende racepiloot uit Duitsland, stuurde een prototype van de Skoda Kodiaq RS in slechts 9 minuten en 30 seconden (29,84 om precies te zijn) rond de Nürburgring. Per direct goed voor de titel van snelste SUV met zeven zitplaatsen! Het feit dat er niet veel 7-zits SUV’s snelle rondetijden neerzetten op het fabelachtige circuit in de Duits Eifel mag de Tsjechische pret niet bederven. Zeker in vergelijking met het record van de Alfa Romeo Stelvio Q is er wel nog wat progressie mogelijk…

Skoda haalt het doek van de snelle Kodiaq RS op het Autosalon van Parijs in oktober, voorzien van een agressieve(re) grille, knappe velgen, dubbele uitlaat, subtiele spoiler en veel alcantara in het interieur. Zoals ze ook reeds deden bij de Octavia RS! De Kodiaq RS rekent normaliter op een 2.0-liter TDI met twee turbo’s, goed voor 240 pk.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...