Officieel: Volkswagen T-Cross SUV (2018)

Officieel: Volkswagen T-Cross SUV (2018)Met de compacte T-Cross heeft Volkswagen een nieuwe instapper voor het ruime SUV gamma!

Volkswagen komt met de nieuwe T-Cross meespelen in het SUV B-segment (Captur, 2008, Crossland X, CX-3, EcoSport, …) wat de komende jaren nog sterk zal groeien dankzij sterke interesse uit Europa, China en Zuid-Amerika. Met de T-Cross heeft Volkswagen een logische aanvulling op het brede SUV gamma dat de T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace en Touareg omvat. Op termijn volgt er ook een zuiver elektrische SUV.

Technisch gezien deelt de nieuwe T-Cross de genen met de Seat Arona en Polo al is hij met een lengte van 4,11 meter toch een pak (54 mm om precies te zijn) groter als die laatste. Ten opzichte van de T-Roc is de T-Cross dan weer 12 cm korter, desondanks is er “voldoende ruimte” voorhanden voor vijf volwassenen én een laadvolume van 385 liter tot 1.281 liter! Nog meer flexibiliteit heb je dankzij de 14 cm (!!) verschuifbare achterbank.

Op vlak van interieurvormgeving werd er voor de T-Cross goed naar de Polo gekeken. In basisvorm misschien eerder wat saai/grijs maar met de vele personalisatiemogelijkheden, 15/16/17” velgen, 12 koetswerkkleuren (zelfs two-tone!), packs en uitvoeringen (Life, Style, R-Line, …) verkrijg je met het grootste gemak een funky lifestyle crossover die zich volledig in zijn sas zal voelen in de stad!

Standaard voorziet Volkswagen de T-Cross van Front Assist met voetgangersherkenning, City Emergency Braking, Lane Assist en Hill Start Assist. Via de optielijst kan je opteren voor diverse veiligheidssystemen, rijhulpmiddelen en gadgets zoals digitaal dashboard (Active Info Display), vermoeidheidsherkenning, Adaptive Cruise Control, Park Assist en een 8” infotainmentsysteem met moderne connectiviteit. Muziekliefhebbers zijn aangewezen op de 300W Beats audioinstallatie.

In eerste instantie zal de Volkswagen T-Cross leverbaar zijn met drie turbomotoren: de 1.0-liter TSI-driecilinder (95 of 115 pk), 1.5-liter TSI met cilinderuitschakeling (150 pk) en de 1.6-liter TDI (95 pk). Afhankelijk van de gekozen motorisatie krijg je een handgeschakelde vijf- of zesbak of een zeventraps DSG-transmissie met dubbele koppeling. Voorwielaandrijving is hier altijd aanwezig.

Begin 2019 vervoegt de T-Cross zijn SUV soortgenoten bij je favoriete Volkswagen verdeelpunt, op een Belgische vanafprijs is het nog even wachten. We gokken op 18.000 euro!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...