Officieel: CUPRA Formentor Concept (2019)

Officieel: CUPRA Formentor Concept (2019)CUPRA viert één jaar onafhankelijkheid met de gelikte Formentor Concept!

Exact een jaar geleden heeft CUPRA zich losgeweekt – op papier – van moederbedrijf Seat en wil die zelfstandigheid vieren met een bijzonder aantrekkelijke Formentor Concept dat op afzienbare tijd een tastbaar product zal worden. Eveneens het allereerste écht unieke CUPRA die zijn genen (nog) niet deelt met Seat (of andere VAG merken).

Hoe het toekomstige CUPRA gamma er gaat uitzien is nog niet 100% duidelijk, met een Ateca en Formentor lijken ze wel met twee modellen in dezelfde compact SUV vijver te vissen. Maar dat zijn zorgen voor later, nu kunnen we genieten van een strak lijnenspel, blitse velgen, toepasselijke duotone kleurstelling en koperen accenten (hét CUPRA themakleur) rondom.

Bij een dergelijke expressief (zeg gerust agressief) uiterlijk hoort natuurlijk een bijzonder innerlijk. Zo lijkt het dashboard te zweven en loopt als een horizontale lijn van deur naar deur. Het exclusieve karakter wil CUPRA in de verf zetten met premium materialen zoals leder, koolstofvezel, sportieve kuipzetels en chroom accenten. Een digitale cockpit mag uiteraard niet meer ontbreken.

Onder de motorkap van deze “designstudie” ligt er een plug-in hybride aandrijflijn die voor 245 pk én een zuiver elektrisch rijbereik van 50 km tekent. Dankzij een sportieve afstelling van de DSG automaat, Progressive Steering, instelbare dempers en een sperdifferentieel moet deze CUPRA dynamisch voor de dag komen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...