Officieel: Mercedes V-Klasse facelift (2019)

Officieel: Mercedes V-Klasse facelift (2019)Mercedes steekt de V-Klasse, hét luxueuze busjes van dienst, in het nieuw!

De Mercedes Vito werd in 2014 na een succesvolle carrière op pensioen gestuurd, in ruil kregen we de V-Klasse die met zijn naam véél beter aansluit bij de rest van het gamma. Vijf jaar – en meer dan 200.000 verkochte exemplaren later – voorziet Mercedes een beperkte opfrisbeurt voor de V-Klasse naar aanleiding van het Autosalon van Genève.

Aan de buitenzijde van de Mercedes V-Klasse zit vanaf heden een nieuwe voorbumper, wie opteert voor de AMG Line (op z’n busje!) geniet zelfs van een diamanten grille net zoals bij de reguliere modellen het geval is. Eveneens zijn er vier nieuwe lichtmetalen velgen voorhanden (17” tot 19”) en drie nieuwe lakkleuren (Graphite Grey, Selenite Grey en Steel Blue).

Binnenin sieren er nieuwe ventilatiemonden, een nieuwe (nog steeds analoge) tellerpartij en nieuwe uitvoeringsmogelijkheden op vlak van (zetel)bekleding. Achteraan geniet je (optioneel) van luxueuze zetels fauteuils uit de S-Klasse met zelfs massagefunctie en verkoeling/verwarming.

Naast de V250d (190 pk / 440 Nm) krijgt de V-Klasse een nieuwe topdiesel mee in de vorm van de V400d (239 pk / 500 Nm) die dankzij een overboost functie nog eens 30 Nm kan genereren. Goed voor een 0-100 sprint in 7,9 seconden en een topsnelheid van 220 km/u. De V300d geniet standaard van de 9-traps automaat, in het geval van de V250d moet je daarvoor bijleggen.

Op vlak van veiligheid introduceert Mercedes hier de Crosswind Assist waarbij de stabiliteit moet toenemen in uitdagende weersomstandigheden, dankzij de Active Brake Assist moeten ongevallen dan weer vermeden worden. Tevens nieuw is de Highbeam Assist Plus voor nog betere zichtbaarheid in het donker.

De vernieuwde Mercedes V-Klasse is vanaf het voorjaar te verkrijgen aan ongeveer 37.000 euro (vanafprijs, btw inclusief) in diverse uitvoeringen, de meest avontuurlijke is ongetwijfeld de V-Klasse Marco Polo met daktent. Op termijn volgt er ook een zuiver elektrische V-Klasse (EQV).

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...