Preview: Audi Q4 e-tron Concept (2019)

Preview: Audi Q4 e-tron Concept (2019)Na de e-tron SUV en nakende e-tron Sportback wil Audi nu werk maken van een zuiver elektrische Q4 crossover.

Met de gloednieuwe e-tron SUV is het elektrische offensief écht op gang geschoten bij Audi. Zo komt er zeer binnenkort een e-tron Sportback en misschien wel een sportieve e-tron GT, tegen 2020 mogen wie daar een zuiver elektrische Q4 crossover bijrekenen. Als voorbode daarvan zal Audi begin maart 2019 de Q4 e-tron Concept onthullen op het Autosalon van Genève.

De toekomstige Audi Q4 e-tron moet een meer toegankelijk alternatief worden binnen het elektrische aanbod, zowel qua formaat als prijskaartje. Daarvoor rekenen ze voornamelijk op de doordachte bouwstenen van het MEB platform (Modularer Elektrobaukasten) van Volkswagen dat zal debuteren in de ID modellen!

Naast de zuiver elektrische e-tron aandrijflijn gaan we er vanuit dat er ook een reguliere Q4 crossover zal komen met conventionele verbrandingsmotoren (benzine + diesel). Tenzij de premium autobouwer uit Ingolstadt écht een statement wil maken…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...