Officieel: Bentley Bentayga Speed (2019)

Officieel: Bentley Bentayga Speed (2019)Met een 635 pk sterke W12 benzinemotor en een topsnelheid van 306 km/u mag de Bentley Bentayga Speed zich tot snelste SUV kronen!

Met prima verkoopcijfers voor de Bentayga blijft Bentley sleutelen aan haar luxueuze SUV gamma. Na de V8 “instapversie” en de V8 Diesel was het uitkijken geblazen naar de milieuvriendelijke(re) plug-in hybride, op het Autosalon van Genève 2019 komt de Britse autobouwer eerst met de Bentayga Speed topversie.

De Bentley Bentayga Speed heeft nog steeds de 6.0-liter biturbo W12 in het vooronder, in de plaats van 608 pk hier goed voor 635 pk / 900 Nm (!). Daarmee doe je de 0-100 sprint in 3,9 seconden (ipv 4,1 seconden) en moet een topsnelheid van 306 km/u mogelijk zijn. Daarmee steekt hij de Lamborghini Urus voorbij die een topsnelheid van 305 km/u optekende.

Naast de vermogensupgrade werd de Bentley Bentayga Speed op diverse punten aangepast om dergelijke prestaties goed de baas te kunnen, denk aan een aangepaste gasrespons, stijvere ophanging, bijzonder auditief (lees: luidkeels!) uitlaatsysteem, scherpere Sport modus en snellere 8-traps automaat schakeltijden.

Vierwielaandrijving behoort sowieso tot de basisuitrusting net zoals keramische remschijven voor uitmuntende circuitprestaties, optioneel voorziet Bentley naar goede gewoonte eindeloze personalisatiemogelijkheden. De Bentayga Speed krijgt sowieso donkere koplampen/grille, subtiele spoiler, 22” velgen en een resem Speed badges rondom mee. Binnenin zien we enkele sportieve accenten terug al kan je dat ook volledig op smaak brengen.

Vanafprijzen (net zoals CO2 cijfers) werden nog niet vrijgegeven al helpen ze je daarmee graag verder in Drogenbos bij Bentley Brussels. Reken op minimaal 250.000 euro.

Lees hier onze rijtest met de Bentley Bentayga W12!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...