Officieel: Seat el-Born Concept (2019)

Officieel: Seat el-Born Concept (2019)Met deze el-Born Concept zet Seat haar eerste stappen in de wereld van de zuiver elektrische wagens.

Met de doorgedreven elektrificatie in autoland kan/mag Seat uiteraard niet achterblijven, daarom dat ze de el-Born zullen presenteren op het Autosalon van Genève 2019. Deze zuiver elektrische vijfdeurs (hatchback) is officieel nog een “studiemodel” maar we gaan er vanuit dat binnen afzienbare tijd hier een productiemodel uit voortkomt, wederom op basis van het MEB platform (Modularer Elektrobaukasten) dat in de Volkswagen ID Neo zal debuteren.

De Seat el-Born Concept doet het met een 204 pk sterke elektromotor en 62 kWh batterij. Daarmee moet je enerzijds 420 km ver geraken, anderzijds neemt de 0-100 sprint 7,5 seconden in beslag. Qua vormgeving oogt alles momenteel nog ietwat futuristisch, de geperforeerde grille vooraan heeft dan weer het doel om het accupakket van koeling te voorzien!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...