Officieel: BMW M850i xDrive Coupe Night Sky (2019)

Officieel: BMW M850i xDrive Coupe Night Sky (2019)Naar aanleiding van een feeërieke meteorenregen toont BMW Individual haar kunnen met een intergalactische 8-Reeks Coupé!

Op vrijdag 4 januari kunnen we diep in de nacht (omstreeks 4u45) een prachtig natuurfenomeen aanschouwen, namelijk de passage van meteorenzwerm Boötiden (asteroïde 2003 EH). In mensentaal ook wel (véél) vallende sterren genoemd. Het BMW Individual personalisatieteam grijpt die kans nu om met een buitenaardse 8-Reeks Coupé – in M850i trim – te onthullen met diverse verwijzingen naar dit interstellair gebeuren.

Zo zien we een unieke uitvoering van de spiegelkappen met de Widmanstätten structuur (befaamde kristalstructuur van meteorieten en pallasieten), ook bij de remschijven, luchthappers en spoilerlip vooraan zien we die specifieke vormgeving terug. Dankzij het gebruik van 3D printers kan BMW Individual dergelijke componenten (relatief eenvoudig) creëren die bovendien nog eens 30% lichter zijn als hun normale equivalent. Ook voor het koetswerkkleur bewoog BMW Individual hemel en aarde met twee basiskleuren (Black en San Marino Blue) in combinatie met een multi layer afwerking om extra diepte te genereren.

De middenconsole is voorzien van een unieke afwerking met contrasterende iDrive controller en startknop terwijl de lederen zetelbekleding dan weer uit drie kleuren bestaat (Opal White/Midnight Blue/Silver). In de armleuning en dakhemel zit er een mooie LED sfeerverlichting ingewerkt zoals de collega’s van Rolls Royce ook graag doen met de Starlight Headliner.

Motorisch zijn er geen wijzigingen voorhanden, de BMW M850i xDrive Coupé Night Sky is dus voorzien van de 4.4-liter V8 die 530 pk / 730 Nm levert. Op het aardoppervlak goed voor een 0-100 sprint in 3,7 seconden en een (gelimiteerde) topsnelheid van 250 km/u.

Voor deze Night Sky uitvoering van de M850i xDrive blijft het waarschijnlijk bij een showcase van de BMW Individual mogelijkheden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...