Officieel: Volkswagen Passat + Passat Variant facelift (2019)

Officieel: Volkswagen Passat + Passat Variant facelift (2019)De Volkswagen Passat rijdt met een technisch ingrijpende update de toekomst tegemoet.

Volkswagen voorziet een update van de succesvolle Passat familie, vandaag de dag bestaande uit een Berline en Break (Variant in ’t Volkswagens), een avontuurlijke Alltrack en sportieve R-Line uitvoering en GTE plug-in hybride. Nog voor de zomer van 2019 zal de 30 miljoenste Passat geproduceerd worden wat het succesverhaal enkel en alleen maar kracht bijzet, hetzelfde wil Volkswagen nu doen met een opfrisbeurt.

De vernieuwde Passat komt vanaf heden scherper gelijnd voor de dag om zo “nog prominenter hun plaats in het verkeer op te kunnen eisen” aldus Volkswagen. Daarvoor rekenen zowel de Passat als Passat Variant op een nieuwe voor- en achterbumper, een hertekend radiatorrooster en een nieuwe Passat-belettering centraal op de kofferklep (à la Arteon en Touareg). Een doorgedreven gebruik van LED technologie bij de lichtblokken voor- en achteraan, dagrijverlichting, mistlampen, … zorgen voor een onmiskenbare uitstraling. Optioneel zijn er zelfs Matrix LED-koplampen te verkrijgen! In de personalisatiegids verwelkomen we de Lapiz Blue, Bottlegreen en Sandgold koetswerkkleuren en 17”, 18” en 19” lichtmetalen velgen.

Binnen gaat de algemene kwaliteitsindruk er sterk op vooruit door het gebruik van kwalitatieve(re) materialen en hoogstaande(re) afwerkingsgraad, met extra (of beter doordachte) opbergvakken stijgt ook het praktisch gebruiksgemak. De voorgaande Passat had reeds een digitaal dashboard (Active Info Display) maar de nieuweling doet het dankzij Digital Cockpit (en een capaciteit stuurwiel) op alle vlakken beter dankzij grotere displays, méér functionaliteit en glasheldere kwaliteit.

De vernieuwde Passat krijgt de 2.0 TDI Evo (150 pk) mee die 10 g/km CO2 minder uitstoot als zijn voorganger. Daarnaast zijn er nog drie benzinemotoren (TSI) met 150 pk, 190 pk of 272 pk en evenveel diesels (TDI), hier goed voor 120 pk, 190 pk of 240 pk. In alle gevallen voorzien van een fijnstoffilter. De Passat GTE (eveneens te verkrijgen als berline en break) krijgt een groter zuiver elektrisch rijbereik (55 km aldus de WLTP normen, 70 km volgens NEDC) in combinatie met 218 pk dankzij de slimme samenwerking tussen een elektrische motor en efficiënte turbobenzinemotor.

Op vlak van veiligheid en rijhulpmiddelen is de Passat voorzien van alle moderne technologieën onder de IQ.Drive noemer met – in primeur! – de Travel Assist die het mogelijk maakt om semi-autonoom (van 0 tot 210 km/u) te rijden. Met Emergency Steering Assist moeten problemen tijdens uitwijkmanoeuvres ook tot de verleden tijd behoren.

Volkswagen hanteert voor de Passat vanaf nu nieuwe uitrustingsstructuur met naast de Passat basisvorm ook een Business, Elegance uitvoering en een specifieke R-Line en Alltrack versie. De Europese voorverkoop start in mei, de eerste exemplaren zullen geleverd worden tegen de herfst. Prijzen van de vernieuwde Volkswagen Passat volgen later.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...