Officieel: Volkswagen Touareg (2018)

Officieel: Volkswagen VW Touareg SUV (2018)De derde generatie van de Volkswagen Touareg SUV is groter, moderner en luxueuzer dan ooit!

Met het oog op het een Aziatisch – lees: Chinees – succes onthulde Volkswagen zojuist de nieuwe Touareg naar aanleiding van het Autosalon van Beijing. De derde generatie Touareg maakt gebruik van het MLB platform dat ook gebruikt wordt voor de Audi Q7, Porsche Cayenne, Bentley Bentayga en Lamborghini Urus en daarmee groeit hij stevig. In vergelijking met zijn voorganger is hij breder (+4,4 cm), langer (+7 cm) en toch lichter (-106 kg) dankzij het gebruik van lichtere materialen.

Na ongeveer één miljoen verkochte Touareg’s wil Volkswagen met de nieuwkomer zich hoger gaan positioneren, iets wat de grote grille, hightech LED Matrix lichtblokken (voor/achteraan), grote velgen (18″ tot 21″!) en diverse uitvoeringen (Atmosphere, Elegance en R-Line) met elk hun specifieke accenten moeten benadrukken.

Binnenin trekken de grote Innovision Cockpit beeldschermen per direct de aandacht, wie goed kijkt ziet dat deze feitelijk uit twee delen bestaan. Het digitaal dashboard is 12″ groot en kennen we al een tijdje, centraal zit er een nieuw 15″ infotainmentsysteem met alle moderne gadgets. Wie wil kan nog digitaler gaan met een handige head-up display. Het aantal fysieke knoppen is hier zeer beperkt en met de stevige buitenafmetingen mogen de inzittenden zeker geen plaats te kort hebben. De koffer slikt op zijn beurt minimaal 810 liter bagage, met de achterbank plat zal je dat ongetwijfeld kunnen verdubbelen.

Volkswagen zal relatief snel de Touareg commercialiseren in Europa, initieel met de 3.0-liter V6 die 231 pk of 286 pk levert. Allemaal voorzien van 4Motion vierwielaandrijving én een 8-traps automaat. Later komt daar dan nog een 3.0-liter V6 benzinemotor (340 pk) en 4.0-liter V8 topdiesel (421 pk) bij terwijl er achter de schermen eveneens hard gewerkt wordt aan een nieuwe plug-in hybride variant met 367 pk.

Als grootste SUV mag de nieuwe Volkswagen Touareg uiteraard genieten van alle beschikbare hulpmiddelen op vlak van rijhulp, veiligheid en connectiviteit. De (premium?) autobouwer uit Wolfsburg benadrukt zelf de Night Vision, Roadwork Lane Assist, Front Cross Traffic Assist, vierwielsturing, luchtvering, …

Prijzen volgen later!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...