Officieel: Lamborghini Urus SUV (2018)

Officieel: Lamborghini Urus SUV (2018)Met de langverwachte Lamborghini Urus combineer je het gebruiksgemak van een SUV met indrukwekkende prestatiecijfers.

Na de legendarische LM002 heeft Lamborghini opnieuw een SUV in het gamma opgenomen al verkiezen de Italianen uit Sant’Agata liever de SSUV term (Super Sport Utility Vehicle). De Lamborghini Urus deelt enkele designtrekjes met de Huracan en Aventador zoals de Y-lichtblokken en veel hoekige elementen, in het straatbeeld zal hij met z’n agressieve voorkomen ongetwijfeld de aandacht opeisen. Achteraan zijn er vier uitlaatmonden die een hels kabaal maken.

Dat kabaal heeft de Urus te danken aan een 4.0-liter V8 met twee turbo’s, goed voor 650 pk (!!) en 850 Nm (!!). Daardoor neemt de 0-100 sprint slechts 3,6 seconden in beslag en kan je doorrazen tot maar liefst 305 km/u… Daarmee onttroont hij (nipt) de Bentley Bentayga als snelste SUV ter wereld.

Qua wegligging moet deze Lambo op elke ondergrond zich kunnen bewijzen vandaar dat er intelligente vierwielaandrijving – inclusief torque vectoring en meesturende achterwielen – werd voorzien. De Lamborghini Urus aka eerste “Lifestyle SUV” komt met maar liefst zes rijmodi zijnde Strada, Sport, Corsa, Neve, Terra en Sabba waarbij de laatste twee (voor te offroaden) optioneel zijn. Voldoende remkracht krijgt de 2.200 kg zware Urus via standaard keramische remschijven.

Met ruimte voor vijf inzittenden is de Urus per direct de meest praktische Lamborghini die je kan kopen, zeker omdat zowel grote mensen (significante hoofdruimte) als baby’s (dankzij de ISOFIX punten) gemakkelijk kunnen plaatsnemen. In de koffer past er 616 liter bagage die er maximaal 1.600 liter worden met de achterbank plat. Wie wil kan die overigens inwisselen voor een premium variant met slechts twee luxueuze zetels. Hightech gadgets krijgt de Urus dankzij digitale tellers, twee infotainmentschermen in de middenconsole, elektrisch verstelbare zetels (inclusief massage), head-up display, …

Speciaal voor de Urus werd de fabriek bijna dubbel zo groot, analisten gaan er dan ook vanuit dat deze sportieve doch luxueuze SUV als zoete broodjes verkocht zal worden. In Europa wordt er een richtprijs van 171.000 euro (exclusief belastingen) gehanteerd, wie snel zijn/haar interesse duidelijk maakt bij Lamborghini Brussels kan tegen de lente van 2018 genieten van deze SSUV.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...