Officieel: Lamborghini Aventador S Roadster (2017)

Officieel: Lamborghini Aventador S Roadster LP740-4 (2017)Uiteraard brengt Lamborghini ook een dakloze versie van de Aventador S ten tonele.

Nu de zomer letterlijk en figuurlijk op z’n einde loopt doet Lamborghini al uitkijken naar de volgende afspraak met veel zon, aangename temperaturen en weinig verkeer op de autosnelwegen. Op die manier kan je ongetwijfeld het best genieten van de gloednieuwe Aventador S Roadster die zijn wereldpremière krijgt op het aankomende Autosalon van Frankfurt.

De Roadster volgt logischerwijs de aanpassingen die de Italianen uit Sant’Agata Bolognese deden bij de reguliere Aventador S facelift. Denk aan een scherpere neus, verbeterde stroomlijning, vierwielsturing en het aangescherpt onderstel. Het dak bestaat nog steeds uit twee “hardtop” panelen die je manueel moet plaatsen/verwijderen, in gesloten toestand kan je wel een kleine achteruit openen om zo de schreeuwende 6.0-liter V12 te aanhoren.

Die levert nog steeds 740 pk en 690 Nm, voldoende om in 3 seconden de 0-100 km/u sprint te voltooien en moeiteloos door te razen tot 350 km/u! Met 1.625 kg legt de Aventador S Roadster ongeveer 50 kg extra in de weegschaal, rationeel gezien een aanvaardbare oplossing gezien het heerlijke lifestyle gehalte van deze supersportcabrio.

Snel aanmelden bij Lamborghini Brussels zorgt ervoor dat je begin 2018 een van de eerste exemplaren van de Aventador S Roadster in ontvangst zal kunnen nemen. Vermoedelijk ligt de Belgische vanafprijs iets hoger dan de 341.850 euro die ze ginds vragen voor de reguliere Aventador S Coupé.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...