Officieel: Lamborghini Revuelto V12 Hybrid 1.001 pk (2023)Dit is de gloednieuwe Lamborghini Revuelto, een blitse sportwagen met hybride V12 aandrijflijn. Goed voor 1.015 pk!

De Lamborghini V12 topmodellen gingen de voorbije jaren als Miura, Countach, Diablo, Murciélago en Aventador door het leven. Die laatste was meer dan 12 jaar te verkrijgen in diverse uitvoeringen. Dat is nu verleden tijd want in Sant’Agata Bolognese hebben ze nu het doek gehaald van de Revuelto!

De vormgeving is nog steeds behoorlijk expressief, schreeuwend en zelfs agressief. Kenners zullen de nodige designelementen van de Sian herkennen. Ook de gekende vleugeldeuren zijn nog steeds van de partij. Het interieur van de Lamborghini Revuelto oogt dan weer relatief clean. Naast een riant digitaal instrumentarium vinden we nu ook aan de passagierszijde een handig display terug. Centraal prijkt nog steeds een (compact) infotainmentsysteem. Allemaal haarscherp en zéér reactief aldus de Italiaanse sportwagenbouwer.

De atmosferische Lamborghini Revuelto V12 Hybrid is 1.015 pk sterk

Opnieuw rekent Lamborghini op een atmosferische (!) 6.5-liter V12 benzinemotor. Hetzij in een gloednieuwe vorm want anno 2023 best indrukwekkend is. Deze genereert alvast 813 pk en dankzij drie (!) elektromotoren loopt het systeemvermogen op tot maar liefst 1.015 pk!

Dankzij de intelligente vierwielaandrijving en een automaat met dubbele koppeling kan je 0-100 sprintjes trekken in 2,5 seconden. Na 7 seconden zit je aan 200 km/u en ergens nabij 349 km/u ligt de topsnelheid. In zijn zuiver elektrische stand is de Revuelto zowaar voorwielaangedreven, dit met de volle 180 pk! De 3,8 kWh accupack kan je in 30 minuten opladen met een stekker.

Sportief Bridgestone Potenza rubber, actieve aerodynamica, driftmodus, 360° camera/parkeerhulp, keramische Brembo remschijven en achterwielsturing, de Revuelto heeft het allemaal. Net zoals een hoop personalisatiemogelijkheden. De kans is (meer dan) reëel dat er op termijn een dakloze Lamborghini Revuelto Roadster volgt.

Net zoals zijn V12 voorgangers is de Revuelto naamgeving relateert aan een befaamde stier uit het verleden (Barcelona 1880). Enige fonetische hulp, je spreekt het uit als “rev-ew-el-tow”. In de Spaanse culinaire wereld is het ook een “lekker roerei”.

Reken op gemakkelijk een half miljoen euro, je interesse kan en mag je kenbaar maken bij Lamborghini Brussels.