Officieel: Lamborghini Sian (2019)

Officieel: Lamborghini Sian (2019)Lamborghini verwelkomt hybridetechnologie in de vorm van een 819 pk sterke – exclusieve! – Sian! Per direct het krachtigste product uit Sant’Agata ooit.

Met een exclusieve uitvoering neemt Lamborghini traditioneel gezien afscheid van haar huidige modellenreeks, zo kregen we ondermeer een Reventon, Veneno en Centenario. Met het nakende pensioen van de Aventador S lanceren de sportieve Italianen nu de Sian die zowaar voorzien is van een elektromotor!

Naast de 48V elektromotor (tezamen met een ultramoderne supercondensator goed voor 34 pk) rekent de Lamborghini Sian nog steeds op de 6.5-liter V12 uit de Aventador SVJ, tezamen staan er zo 819 pk ter beschikking. Daarmee doe je slechts 2,8 seconden over de 0-100 sprint en kan je meer dan 350 km/u aantikken. De elektromotor zit mooi in de transmissie ingewerkt waardoor schakelmomenten net wat vlotter verlopen, toch hét pijnpunt van de ISR automaat van de Aventador.

Lamborghini plant slechts 63 stuks te produceren van de Sian die – zoals vaak – allemaal reeds besproken zijn afgezien van het prijskaartje van méér dan 3 miljoen euro. Op het Autosalon van Frankfurt kan je hem toch aanschouwen in tegenstelling tot zijn gedoodverfde concurrent in de vorm van de Ferrari SF90 Stradale.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...