Video: Harry Metcalfe test de Lamborghini Countach

Video: Harry Metcalfe test de Lamborghini CountachHarry neemt ons mee op roadtrip in de Lamborghini Countach doorheen Frankrijk en Zwitserland!

Harry Metcalfe moest richting Zwitserland voor een concours d’elegance en om direct het aangename aan het nuttige te koppelen koos de sympathieke Brit voor een leuke roadtrip langs de befaamde Route Napoleon. Hier kan je voluit genieten van de feeërieke omgeving, de bochtenrijke omgeving en het kwalitatieve asfalt, per direct ook omstandigheden waar de Lamborghini Countach goed tot z’n recht komt.

Harry bezit deze bloedrode Italiaan al enkele jaren, wie zijn video’s wat langer volgt zag de wagen eerder al eens passeren. Op de snelweg is hij misschien niet de meest aangename keuze, op vlak van praktische ingesteldheid zou je nog verschieten van de hoeveelheid bagage die de Countach slikt. Verschieten doe je sowieso ook van het verbruik.

Ongeveer 2.000 exemplaren werden er gebouwd tussen ’74 en ’90 waarna de Diablo het overnam. De Lamborghini Countach rekende op een V12 die schommelde tussen de 4.0-liter en 5.2-liter doorheen de jaren, goed voor 375 pk tot maximaal 455 pk.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...