Video: Lamborghini Countach LP400 S

Video: Lamborghini Countach LP400 SEen tijdloos design, brutale uitstraling en een adorabele soundtrack, de Lamborghini Countach had het allemaal alvorens er nog geen sprake was van yolo, swag en hipsters!

De Lamborghini Countach passeerde hier al vaker de revue, toch krijgen we maar niet genoeg van zijn brutale looks en unieke vormgeving. Dankzij een exclusief exemplaar dat opdook bij de RM Sotheby’s mocht het Britse EVO even van de 4.0-liter V12 genieten, goed voor 350 pk. Deze piekfijne Countach LP400 S is een van de slechts 82 “Series III” die er geproduceerd werden in de vorige eeuw. Opmerkelijk genoeg had de 400S wat minder vermogen (-20 pk) dan zijn 400 voorganger, de stoere spoiler achterop was bovendien optioneel en zorgde voor een lagere topsnelheid in ruil voor een betere stabiliteit op hoge snelheden en in de bochten. Zelf dat knappe Lamborghini icoon van ’73 op de kop tikken voor op zondag wat rustgevende kilometers te malen, reken toch maar op een half miljoen euro!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...