Afscheid van de Lamborghini Murcielago

Lamborghini Murciélago
Na een productieperiode van 9 jaar is misschien wel één van de bekendste supercars, de Lamborghini Muciélago, aan zijn einde gekomen. Maar geen nood, met 4.099 exemplaren is de kans reëel dat je er ooit eentje tegenkomt!

De productie van het afscheidsmodel gebeurde reeds midden mei, maar Lamborghini komt er nu pas mee naar buiten. Het laatste exemplaar is een LP670-4 SV in het bekende Lamborghini oranje – Arancio Atlas voor de kenners – en bezit ook de gigantisch grote spoiler achteraan, die er fabrieksaf optioneel kan bijgemonteerd worden. Met meer dan 4.000 verkochte bolides met een heerlijk brute V12 achterin kan Lamborghini enkel maar spreken van een verkoopssucces, ondanks de hoge aankoopprijs. Zo betaal je hier in België toch 300.000 euro voor de coupé, de Roadster gaat voor nog meer geld de deur uit. Verdere cijfers voor in de geschiedenisboeken zijn een topsnelheid van 342km/u, een nul-tot-honderd sprinttijd van slechts 3,4 seconden en de bekende vleugeldeuren.

Het oorspronkelijke model van de Murciélago werd getekend door onze landgenoot Luc Donckerwolke, die nu bij Seat voor het design zorgt. We mogen de Murcie dus deels Belgisch noemen.. Na 5 jaar was het tijd voor een update, zo kreeg de 6,2 liter grote motor een upgrade tot 6,5 liter, waarmee ook de naam veranderde naar de LP640. Voor de liefhebbers van cabriorijden had Lamborghini altijd de Roadster in aanbieding, van de laatste versie voorzagen ze zelfs een hardere versie, de LP670-4 SuperVeloce. Zoals de naam al doet vernoemen heeft deze 20 pk meer, daarnaast werd er 100 kg bespaard dankzij het gebruik van ultralichte materialen.

Om het afscheid op een gepaste manier te vieren, werd er een parade ingelast vanaf de Lamborghini-fabriek waar de voorbije 9 jaar de Murciélago’s gebouwd werden. De Murciélago werd vergezeld door andere iconen uit de Lamborghinistal, zoals de Miura, Countach, 350 GT en Diablo. Lamborghini heeft dus al sinds mei de Murcie laten rusten, waardoor ze zich volop kunnen focussen op hun opvolger, met codenaam Jota. Deze staat gepland voor het autosalon van Genéve volgend jaar en doet nu al menig hart sneller slaan..

Lamborghini Murciélago

Deel dit bericht:

1 reactie op "Afscheid van de Lamborghini Murciélago"

  1. PJS 07-11-2010 om 12:40

    Ben benieuwd naar zijn opvolger!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...