Belgische prijs Lamborghini Revuelto V12 PHEV 1.015 pk (2024): vanaf 533.622 euroNa eerder beeldmateriaal en specificaties weten we ook de Belgische prijs van de imposante Lamborghini Revuelto plug-in hybride V12 sportwagen.

Na de Murciélago en Aventador is het nu aan de Revuelto nieuwkomer om als begeerlijk Lamborghini V12 topmodel te functioneren. Indrukwekkend dat ze in deze tijdsgeest opnieuw voor een atmosferische 6.5-liter V12 benzinemotor durven/kunnen kiezen. Alvast een mooie ode aan het merk DNA! Om enigszins politiek correct te zijn is het nu wel een plug-in hybride aandrijflijn geworden. Een primeur voor het sportwagenmerk uit Sant’Agata Bolognese!

Bij de onthulling midden 2023 was reeds duidelijk dat ze voor een evolutionair design hebben gekozen, hetzij iets agressiever met een grotere grille en open lichtblokken. Binnenin werd het uiteraard veel moderner met hedendaagse technologie op vlak van veiligheid, connectiviteit en rijhulp. Plug-in hybride aandrijflijn of niet, qua prestaties zit het nog steeds snor. Zo heeft de Revuelto een systeemvermogen van 1.015 pk waarmee je aan 100 km/u zit in 2,9 seconden. De topsnelheid ligt op 315 km/u. En mocht je het willen weten, met een volle batterij (3,8 kWh) kan je ongeveer 13 kilometer zuiver elektrisch, emissievrij én vooral fluisterstil rijden.

Nu plakt Lamborghini ook een prijs op hun Revuelto PHEV krachtpatser. In Drogenbos of Antwerpen willen ze toch graag 533.622 euro zien alvorens er gepraat kan worden omtrent een Belgische bestelbon. Inclusief btw uiteraard maar zonder enige leuke extra qua personalisatie. Zeker qua looks (kleuren, velgen, accenten, interieur, …) is er héél wat mogelijk. Nog een 100.000 euro erbij zwieren in ruil een unieke configuratie moet zeker lukken. Al eens oefenen (zonder prijzen!) kan op hun lamborghini.com/configurator.

Dankzij de flamboyante looks, het indrukwekkende prestatiepotentieel en het magische merkimago … moet je wel rekenen op een serieuze levertermijn. En ook van de Revuelto zal Lamborghini op termijn met een dakloze Revuelto Roadster en straffere Revuelto S / SV / SVJ komen.